Nalaten

Nalaten

Wilt u ook in de toekomst zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier bezorgen? Denk dan eens aan de mogelijkheid om CliniClowns in uw testament op te nemen. Lees meer
Nadenken over de verdeling van uw nalatenschap na uw leven is geen gemakkelijk onderwerp. Wellicht stelt het idee dat alles van tevoren goed is geregeld voor uw nabestaanden u gerust. Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat u, naast uw nabestaanden, ook iets kunt doorgeven aan goede doelen die u een warm hart toedraagt? In de vorm van bijvoorbeeld een nalatenschap. Op deze manier blijft u ons werk steunen en kunnen wij nu en in de toekomst zieke en gehandicapte kinderen de afleiding en het plezier bieden die zij zo hard nodig hebben.

Hoe werkt het? U kunt CliniClowns op twee manieren opnemen in uw testament:

1. Erfstelling

U kunt CliniClowns opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. CliniClowns ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is.

2. Legaat

Wilt u CliniClowns niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat geeft u aan dat u een vast geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan CliniClowns.

De hoogte van het bedrag, klein of groot, bepaalt u helemaal zelf. CliniClowns is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeft CliniClowns geen erfbelasting te betalen over het bedrag dat nagelaten wordt en komt uw nalatenschap dus volledig ten goede aan het werk van CliniClowns.

Voor een goede afwikkeling van uw nalatenschap aan Stichting CliniClowns gelden een aantal richtlijnen. Bekijk deze hier.

Bijzondere informatiebijeenkomst

Op vrijdag 17 april vind er een bijzondere informatiebijeenkomst plaats over schenken en nalaten. Tijdens deze bijeenkomst zal onze notaris aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en wordt er door een kinderfysiotherapeut vertelt over het effect van ons werk. Wilt u ook deelnemen aan deze bijeenkomst? Bekijk dan hier de invulling van de dag.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Onze relatiemanagers vertellen u graag alles over de mogelijkheden om CliniClowns in uw testament op te nemen. Voor een oriënterend gesprek kunt u direct met hen contact opnemen.

Fondsenwerver Chris CliniClowns
Fondsenwerver Frances CliniClowns
Chris Ochtrup - 0610624793
Frances Kuijs - 0610643381

U kunt ook per mail contact opnemen via nalaten@cliniclowns.nl.

Heeft u CliniClowns al opgenomen in uw testament? Laat het ons weten. U kunt een kopie van het gedeelte van uw testament opsturen waarin u CliniClowns benoemd. Zo kunnen wij uw eventuele specifieke wensen met u bespreken en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Een vrijblijvend gesprek met de notaris

Een testament laten opmaken is minder ingewikkeld dan u denkt. Een notaris kan u snel duidelijkheid geven of u uw nalatenschap het beste in een testament kunt regelen. Het notariskantoor ‘De Notarissen’ behartigt de belangen van CliniClowns en helpt u ook graag verder. Lees hier meer.

Vraag direct informatie aanWilt u maandelijks de e-mailnieuwsbrief ontvangen?


  • Het veld Postcode is niet correct ingevuld
 
Klaar, dus verstuur maar 

* Verplicht in te vullen velden

Stichting CliniClowns Nederland verwerkt jouw gegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Als je geen prijs stelt op onze informatie, kun je dit schriftelijk melden aan Stichting CliniClowns Nederland, Postbus 1565, 3800 BN Amersfoort of via info@cliniclowns.nl. Meer weten? Lees ons Privacy-statement.