Voor wie

Voor wie is CliniClowns?

Stichting CliniClowns is bij veel mensen vooral bekend van de clowns in het ziekenhuis. Maar wij doen veel meer dan dat! Je kunt ons vinden op allerlei plaatsen waar behoefte is aan afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin of instelling.
 

Onze clowns ontmoeten de kinderen thuis, in zorginstellingen, kinderdagverblijven, behandelcentra en op scholen. Daarnaast organiseren we evenementen op maat en kunnen kinderen de clowns online ontmoeten via het besloten platform van de CliniClowns Club. Per kind, gezin of instelling kan verschillen welke vorm van afleiding en plezier het beste past. Alle activiteiten die we aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onze donateurs.

Ziekenhuizen, revalidatiecentra, gezinsvervangende tehuizen & hospices

Meten is weten

Naast onze kernactiviteit – het bieden van afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen – verzamelen we informatie en stimuleren we het doen van (wetenschappelijk) onderzoek naar de effecten van ons werk.

Dagelijks wordt het effect van ons werk aangetoond, door reacties van ouders en kinderen op een bezoek van onze CliniClowns in het ziekenhuis: door emails die we krijgen, waarin ons werk wordt gewaardeerd. Maar ook door de verhalen waar clowns dagelijks mee thuis komen: ontroerende, hilarische, grote of kleine magische momenten. En dan zijn er nog de reacties van het ziekenhuispersoneel die ons vertellen hoe de sfeer op de afdeling positief verandert zodra de CliniClowns verschijnen. Deze 'ondersteuning' van ons werk, maakt dat we meer dan 20 jaar welkom zijn in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen.