×

Mindfulness voor kinderen met Clowntje Kriebel

Dagelijks krijgen kinderen veel prikkels te verwerken, waardoor het steeds vaker voorkomt dat kinderen op jonge leeftijd al ervaren dat hun hoofd ‘vol’ zit. Therapeute Nicolle ontwikkelde hiervoor een mindfulnesscursus en schenkt een deel van de opbrengst aan CliniClowns.

Therapeute Nicolle Bogers, van Kindercoachpraktijk De TalentenVlinder, heeft deze methode ontwikkeld omdat ze uit eigen ervaring weet hoe het is om als kind vaak ziek te zijn. In het boek ‘Clowntje Kriebel heeft het druk’ heeft ze haar favoriete mindfulness oefeningen herschreven zodat ze aansluiten op de behoeften en het niveau van kinderen van 7 tot en met 13 jaar.
“Het schrijven en illustreren van het boek hielp beter tegen de pijn dan de medicijnen die ik kreeg,” aldus Nicolle. “Ik hoop dat het boek ertoe kan bijdragen dat heel veel kinderen die ziek zijn of zich in bijzondere situaties bevinden, zich weer kunnen ontspannen en zich weer even heerlijk kind kunnen voelen.”

Waarom mindfulness voor kinderen?

Door de vele prikkels die dagelijks op kinderen afkomen hebben kinderen volgens Nicolle steeds vaker het gevoel dat hun hoofd ‘vol’ zit. Samen met clowntje Kriebel leren ze 10 Mindfulness oefeningen, waarmee ze leren de rust in zichzelf te ontdekken. Zo kunnen ze zich ontspannen en zich beter voelen, zodat ze beter met spanningen om kunnen gaan en het concentratievermogen verbetert. Omdat haar streven zo mooi past bij het doel van de CliniClowns geeft Nicolle ons een deel van de opbrengst van deze mooie cursus!

Help mee, steun CliniClowns!

‘Elke keer doen ze weer wat anders, en het is altijd leuk’

De elfjarige Ramon lijdt sinds zijn geboorte aan een ernstige bindweefselaandoening. Tijdens ziekenhuisverblijven laten de CliniClowns hem éven alles vergeten, ook al voelt hij zich nog zo ziek.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘Hoe blijer Sara is, des te sneller knapt ze op’

De achtjarige Sara heeft in haar korte leven al veel tijd doorgebracht in het ziekenhuis. De CliniClowns geven haar het steuntje in de rug dat ze vaak goed kan gebruiken.