Je kunt ons weer bellen vanaf 09:00 uur
We zijn nu niet aanwezig.
Dat kun je 24/7 doen wanneer je maar wilt
We mailen je terug 2 werkdagen
Videobellen en chatten met onze CliniClowns
We antwoorden binnen 1 uur (op werkdagen van 09:00-22:00 en weekend 10:00-18:00)
De CliniClowns doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iemand weer even zichzelf kan zijn. Ze vertellen hier graag meer over hun vak.
Rob Terwijn speelt wekelijks als CliniClown Peer voor en met kinderen die aan het revalideren zijn. Normaal gesproken doet hij dat ter plekke. Momenteel doet hij dat digitaal via de CliniClowns App. ‘Verbeelding geeft het kind kracht.’
CliniClown Silly, ofwel Marieke van Nielen, houdt van actie en avontuur. Ook op de CliniClowns App. “Bij Silly wordt het altijd gekkigheid.”
Een hoekje in de huiskamer, de zolder of de logeerkamer. De CliniClowns werken nu allemaal vanuit huis. Zo niet Martin Hoevenaars, als clown Mimus heeft hij een heel theater tot zijn beschikking.
Vanwege het coronavirus krijgen kinderen in het ziekenhuis nu geen bezoek van de CliniClowns. Maar op de CliniClowns App zijn ze er gelukkig wel. Daniëlle van Dijk, alias clown Mies: “Het is fantastisch om toch die speelsheid en luchtigheid te kunnen brengen.”
Het is razend druk op de CliniClowns App. Bas de Man, alias clown Hop, vindt het een uitkomst dat hij er zo toch kan zijn voor zieke kinderen. “We nemen evenveel tijd als in het ziekenhuis.”
Een brutale opschepper met een hartje van goud. Bas de Bont speelt als clown Bluf in verschillende ziekenhuizen. “Het gaat zeker niet altijd om de lach, met een zacht liedje kun je ook stress wegnemen.”
Elke maandag delen we een mooie, positieve of inspirerende spreuk. In 2019 deden we dat dan ook maar liefst 52 keer. Hier plaatsen we nog eens de 5 spreuken die volgens jou het meest bleven hangen. Swipen maar!
Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een vrolijk 2020!
Julia is niet in het ziekenhuis, maar krijgt toch ‘bezoek’ van CliniClown Hop. Via haar beeldscherm. Bas de Man: "Via de CliniClowns App bereiken we alsnog de kinderen die we in het ziekenhuis hebben gemist."
CliniClown Waldo bezoekt regelmatig mensen met dementie. Soms is er direct contact, dan weer ontstaat verrassend subtiel spel met iemand die diep verzonken lijkt. "We krijgen dagelijks kleine cadeautjes."