×

CliniClown Keet: ‘Voor mij is dit de ultieme baan’

Toen een vriendin van Alissa (30) CliniClown wilde worden, leek dat haar ook interessant. Ondanks haar ervaring als dramatherapeut was ze er niet zeker van of ze aangenomen zou worden. Ze besloot een aanvullende cursus te doen en solliciteerde. Inmiddels loopt Alissa stage als CliniClown Keet: “Dit is een droom die uitkomt.”

Alissa vertelt: “Een goede vriendin van mij zat midden in het CliniClowns traject en was ontzettend enthousiast. Ze stak me aan.” Toch wist Alissa niet zeker of ze uit het goede hout gesneden was: “Ik dacht steeds: nee, dit is vast niets voor mij.” Haar vriendin Maartje dacht hier anders over en vertelde haar dat dit wel degelijk iets voor haar was. Alissa besloot ervoor te gaan en meldde zich aan voor een clownscursus.

CliniClown worden

De cursus viel goed in de smaak bij Alissa. “Tijdens de cursus heb ik zoveel geleerd, gelachen en genoten dat ik verliefd werd op het clownsspel en het improviseren. Toen was ik verkocht. Ik heb het altijd prachtig gevonden om mensen te kunnen helpen doormiddel van spel. Ook het samenwerken vind ik mooi. Niet alleen met je clownsmaatje maar ook met de mensen eromheen. Bij een CliniClown komen deze dingen samen, voor mij is dit de ultieme baan.”
 
Alissa wilde na de cursus echt clown worden, al ging dat niet zonder slag of stoot. “Als CliniClown moet je aardig wat ervaring en opleidingen hebben. Zelf heb ik dramatherapie gestudeerd en een zangopleiding gevolgd. Vervolgens ben ik zangles gaan geven en later ook musicalles. Ik heb in een toneelgroep gespeeld en ben werkzaam geweest als dramatherapeut in een tbs-kliniek.” Alissa deed twee keer auditie en bij de tweede ronde mocht ze door.

CliniClown Keet

Inmiddels is Alissa waar ze wil zijn. Ze is actief binnen de organisatie en heeft al een echt clownspersonage, genaamd Keet: “Keet is een echt meisje, maar wel een hele stoere. Ze is gek op zingen, dansen en lekker ‘keten’. Ook moet je haar goed in de gaten houden want ze haalt regelmatig kattenkwaad uit.” Alissa geniet van het avontuur. “Dit is een droom die uitkomt. Het is heel bijzonder en te gek om te doen. Het is dankbaar werk en je voelt gelijk het effect.” Eind juni eindigt de stageperiode van Alissa en gaat ze zelfstandig aan de slag als CliniClown.

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!