×

3 tips tegen een winterdip

Last van een winterdipje? Lijkt het voorjaar nog eindeloos ver weg? Geef jezelf dan een sprankelende lenteboost met hulp van de CliniClowns.

Tip 1
Begin vandaag met om je heen kijken. Zoek naar schoonheid in het alledaagse. Het mystieke van die dreigende wolkenpartij, de weerspiegeling van een kale treurwilg in het water, het vrieslaagje op een uitgedroogde bloemkroon. De mooiste plaatjes kun je vastleggen met je smartphone.

Tip van de clowns: "Clowns zien de wereld graag door de ogen van iemand die nog van niets weet, alles is iedere keer weer nieuw en onbekend. Zo is een simpele bloem voor de clown de best geurende roos ooit en is een kale ziekenhuiskamer voor hem een wildernis vol avontuur. Bekijk alles om je heen alsof je het voor het eerst ziet."

Tip 2
Er zit een vracht aan mooie herinneringen in je hoofd. Materiaal om vrolijk van te worden. Bedenk drie situaties die een glimlach op je gezicht toveren. Wat al is geweest of wat je graag zou willen meemaken. Bijvoorbeeld het moment dat je enorm de slappe lach hebt, of die avond toen een bepaald liedje je echt raakte, of die overheerlijke curry op vakantie.

Tip van de clowns: "Een CliniClown verlegt de aandacht door middel van spel. Om een ziek kind tijdens een behandeling af te leiden, bijvoorbeeld. Spanning wordt omgezet in plezier en het kind vergeet even de vervelende situatie. Dit momentje van plezier zorgt er voor dat het kind ook een fijne herinnering overhoudt aan het ziekenhuisbezoek."

Dag 3
Maak vanavond spaghetti en bekijk eens op welke manieren je de slierten op een bord kunt opdienen. Leg ze gevlochten op een bord of in de vorm van een diamant. Maak van de slierten een vaas met bloemen of leg ze in de vorm van een dier. Wat zie je ontstaan als je op een andere manier naar je eten kijkt? Kun je nog meer dingen zien in de spaghetti? Welke vorm
maakt je aan het lachen?

Tip van de clowns: "Een clown bekijkt alles met een nieuwsgierige blik en gaat als een ontdekkingsreiziger op onderzoek uit. In een ziekenhuiskamer ziet hij niet alleen maar bedden en stoelen; hij ziet avontuur. Door bewust zijn verbeeldingskracht in te zetten, verandert hij een bed in een tent in de Sahara en een stoel in een raceauto. Hierdoor haalt hij het kind even uit zijn of haar situatie en is het net alsof ze samen echt op avontuur zijn geweest. Zet jouw verbeeldingskracht in. Een gewone dag krijgt zo net wat meer glans."

Ontvang nu het boekje met alle tips!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?