×

CliniClowns bezorgen kinderen een onvergetelijke dag

Een bezoekje van de CliniClowns is altijd al een feestje. Maar als ze je ook nog eens verrassen met je allergrootse idool… In de tv-show Zet 'm op! bezorgen de clowns zieke kinderen een onvergetelijke dag.

Het gaat ‘m niet worden vandaag. Jonathan (13) zit in de oefenruimte voor fysiotherapie. Door zijn hersentumor en zware behandelingen is hij gauw moe. Alweer met die bal gooien? Liever niet, zegt hij tegen fysiotherapeute Myrthe. Jonathan denkt dat hij voor een promotiefilmpje voor CliniClowns vanuit Friesland naar het Utrechtse Prinses Máxima Centrum moest komen. Hij weet niét dat hem een grote verrassing wacht. Straks ontmoet hij zijn idool: André van Duin!

Een dag clownen? Zijn grootste fan ontmoeten? De bekende komiek had meteen zin in deze Top Secret Supriseparty. Kordaat wordt hij vermomd en op sleeptouw genomen door clowns Joep (Ria) en Polleke (Carla). Aan zijn clownsoutfit ligt het niet, die is tiptop, inclusief rode neus. Toch is hij licht nerveus: "Je weet toch nooit hoe kinderen reageren."

De clowns zijn eveneens gespannen: hoe vindt Jonathan dit complot? Carla: “We hebben er alles aan gedaan om de setting zo echt, prettig en vertrouwd mogelijk te maken.” De sfeer is inderdaad ontspannen.

Als Jonathan na een tijdje éindelijk doorkrijgt wie die vreemde derde clown écht is, durft hij zelfs te grappen: “Bent u niet die Van Duinen, of zoiets?” De jongen straalt van oor tot oor. Zijn held, gewoon naast hem op het bankje! André geniet ook, ze maken lol, en uiteraard een filmpje. Het klikt. Ria, opgelucht: “André is een toegankelijke man die je op je gemak stelt. Hij stelde veel vragen. Over Jonathan en ons contact met hem, maar ook over ons vak.”

Selfie time!

In het EO-programma Zet ‘m op! – gepresenteerd door Harm Edens en Anne-Mar Zwart – kregen meer zieke kinderen zo’n mega-oppepper. Iris (13) zit aan de chemo, voor de tweede keer is bij haar leukemie vastgesteld. Om haar in het zonnetje te zetten, regelden clownsvrienden Pop en Piek, alias Desiree en Wietske, een speciaal Clini-hulpje: zangeres Pleun Bierbooms.

Pleun is best zenuwachtig. “Wij gaan je er helemaal doorheen loodsen”, stelt Desiree haar gerust. Het feit dat Iris veel op social media zit, wordt de insteek vanmiddag, bespreken ze tijdens hun verkleedsessie. Pleun, onherkenbaar, volgt de twee CliniClowns even later nauwlettend in hun spel.

“Ahum, kun jij ons helpen met een videoclip?” Het blonde meisje op bed knikt lachend, ze gaat lekker mee in de gekte. Tót dat stille hulpclowntje opeens gaat zingen. Haar mond valt open. Pleun! Naast haar bed! Dat betekent natuurlijk: selfie time! Na een gezellige middagje met dappere Iris, is Pleun diep onder de indruk van haar kracht. “En ik heb nu ook gezien hoe belangrijk de CliniClowns zijn in het ziekenhuis. Dit was een eyeopener.”

Geef kinderen zoals Iris en Jonathan vrolijkheid, zelfvertrouwen & ontspanning.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?