×

A CliniClowns song for Helianne

Clowns Bidoe en Boem wandelen over de gang van het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis. “Hé, daar is Helianne”, knauwt Bidoe opeens met een zwaar Amerikaans accent. Hij loopt naar zijn vriendinnetje toe en begroet haar met een boks. De twee kennen elkaar goed. Helianne moet helaas heel vaak naar het ziekenhuis. Vanwege haar taaislijmziekte is ze nu weer zes weken opgenomen, vertelt moeder Glenda. “Ze vindt het dan fijn als de clowns er zijn.”

Bidoe slooft zich uit. Hij lijkt opeens wel een stoere cowboy, ziet Boem. Zijn haar zit plotseling in een kuif en hij loopt alsof hij net van een paard is gestapt. Daarbij knauwt hij hevig op een kauwgommetje; nep, weet Boem. Ook noemt hij zichzelf nu Elvis. Elvis?

Boem kijkt hem bevreemd aan. Wat is er aan de hand? “Ik maak altijd music met Helianne”, legt Bidoe uit met zijn kersverse, vreemde accent. “Zie je niet dat ik een echte American rocker ben, dude? En that girl is so muzikaal. Woorden zijn eigenlijk nooit nodig.”

Helianne lacht, ze kent haar maffe clownsvriend inmiddels wel. “Ik ben ook best cool hoor”, piept Boem als Bidoe hem aan haar voorstelt. Dan knipt Bidoe met zijn vingers en hij grijpt zijn ukelele stevig vast alsof het een elektrische gitaar is. “Helianne, ik heb een nieuwe song for you geschreven”, zegt hij met een donkere stem. 

“Het is een dag voor de blues, dat hoor je meteen.” Dan ramt hij op de snaren van zijn arme ukelele en zingt de blues. De Helianne blues. Boem wil ook stoer meedoen. Hij gooit zijn ritme-ei gewaagd in de lucht. Even voelt hij zich ook een onverschrokken westernheld. Maar ja, dan valt het ei bij het opvangen heel suf tussen zijn handen door. Mis, Boem!

Zucht. Elvis stopt verstoord met spelen. Hij wijst naar de grond. “Pack it up, Boem!” Helianne krijgt dit keer het ritme-ei. Song for Helianne wordt opnieuw ingezet. En dan staat er opeens een échte band. De elektrische gitaar huilt, de drums dreunen op Boems borstkas en Helianne geeft het ritme aan als een echte bandleider. De clowns volgen Helianne in de muziek. 

De gang loopt vol met publiek, wat klinkt het lekker! Zelfs de zusters swingen lachend mee. Na afloop klinkt er een luid applaus. De band buigt. Boem neemt zijn hoedje af. “De volgende keer speelt Helianne gitaar”, belooft Bidoe aan het publiek.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Fanatieke voetbalwedstrijd in het ziekenhuis

Stoere Vayènn wacht met haar handen in haar zij op de drempel van haar kamer ongeduldig op de Cliniclowns. Flarden gelach en gekke clownsmuziekjes fladderden vanochtend al vanaf de gang bij haar naar binnen. Ein-de-lijk: daar heb je Boem en Bidoe. Ze komen voetballen!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?