×

Alle kanten op met CliniClown Jaja

“Zak in de grond!” Een oudere man loopt mopperend de huiskamer van het verpleeghuis binnen waar Eveline Brouwer als clown Jaja met haar clownsmaatjes speelt. De twee CliniClowns kijken elkaar aan: hoe doe je dat, de grond inzakken? Clown Jaja heeft de oplossing: “Kom, we graven een kuil. Dan kunnen we daarin springen!”

De clowns beginnen met scheppen te graven en niet veel later hebben ze zichzelf helemaal ingegraven. Terwijl de ene bewoner van het verpleeghuis zijn aandacht volledig richt op de prachtige kleren van de clowns, volgt een ander precies wat zich voor zijn ogen afspeelt. “Maar hoe komen we nu weer uit dit gat?” vragen de CliniClowns zich af op de bodem van de kuil.

Ze richten hun ogen op de man die even daarvoor zelf wilde dat ze in de grond zouden zakken. Met z’n tweeën gooien de clowns een touw zijn kant op. De man is langzaamaan helemaal opgegaan in het spel van de twee clowns. Zal hij dan toch… Hij pakt het denkbeeldige touw vast en trekt clown Jaja en haar clownsmaatje uit de kuil. Hè, hè, dat was een avontuur.

De voelsprieten van een clown

De man in dit verpleeghuis zit nog vers in het geheugen van Eveline. Al vanaf 2003 speelt ze als clown Jaja, eerst alleen voor mensen met dementie en inmiddels al ruim tien jaar ook voor zieke en gehandicapte kinderen. Iets wat ze na al die jaren nog steeds prachtig vindt om te doen. “Het is heel leuk als je als clown in je veelkleurigheid en veelzijdigheid op bezoek mag bij mensen.”

Vond je dit verhaal mooi en wil je de CliniClowns graag steunen? Lever dan je lege cartridges in!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'De clowns mogen bij ons echt altijd binnenkomen'

De eerste keer dat Benthe (5) CliniClowns Tip en Pom zag, was ze een beetje opstandig na alweer zo'n vervelende ziekenhuisopname. Maar de clowns konden bij haar toch nog een lachje tevoorschijn toveren.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?