×

'Alleen al met de rode neus kunnen de kinderen zich eindeloos vermaken'

Vinny is tien weken te vroeg geboren en wordt op 3-jarige leeftijd bijna maandelijks opgenomen voor astma. Gelukkig komen de CliniClowns in het ziekenhuis vaak op bezoek. “In het begin was hij terughoudend. Nu verheugt hij zich op de bezoekjes en vindt hij het fantastisch om met clown Zabor te spelen!” Zijn moeder, Femke, vertelt ons over de bezoekjes.

Naast zijn astma werd op 2-jarige leeftijd peuterhypoglycaemie vastgesteld, wat betekent dat zijn bloedsuikerspiegel te laag wordt, zijn lichaam te veel ketonen aanmaakt en hij heel ziek wordt. Het is niet makkelijk, maar de kleine, dappere jongen laat zich niet kisten. Femke: “Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij het allemaal beseft en mee krijgt.  Maar hij geeft niet gauw op. Hij blijft meestal nog lang vrolijk als hij ziek is. En elke keer lukt het de CliniClowns weer om die lach op dat lieve gezichtje te toveren.”

Zoiets simpels en kleins

Bij zijn laatste bezoek in het ziekenhuis kreeg Vinny een rode neus van de longverpleegkundige, die hij mee nam naar de speelkamer. Femke herinnert het zich nog goed: “Clown Zabor liep binnen om met Vinny te spelen en Vinny bedacht meteen dat clown Zabor de andere rode neus moest dragen. Zo begon het spel. Ik vind dat de clowns echt een gave hebben. Je ziet al die kleine gezichtjes zo blij worden! Fantastisch hoe de clowns met zoiets simpels en kleins, zoiets groots voor elkaar krijgen.”

Ieder moment is uniek

“De dagen dat Vinny niet ziek is, proberen we zo normaal mogelijk door te brengen", gaat ze verder. "Op de momenten dat Vinny ziek is, gaat alles even overboord. Het is al vaak voorgekomen dat we midden in de nacht naar het ziekenhuis moesten. Het heeft iedere keer weer een grote impact op ons als gezin, op ons als ouders maar ook op Luca, Vinny’s oudere broer van 7. Voor ons is ieder moment met de clowns dan ook uniek. Het is echt even een afleiding, die zo simpel maar zo leuk is.”

De rode neus

Femke: “De CliniClowns zijn voor mij ware helden, ze verdienen een gouden Oscar! Alleen al met de rode neus vermaken de kinderen zich eindeloos. Zo probeert Luca Vinny wel eens op te vrolijken als ‘CliniClown’ door de rode neus op te doen, zoals hier op de foto."

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Samen duiken we in een prettige bubbel'

Liz wordt in DeKinderkliniek in Almere geprikt vanwege een vervroegde puberteit. Clown Pula zorgt voor afleiding.