×

‘Als de CliniClowns er zijn straalt het plezier van zijn snoet!’

Job is elf jaar en ernstig verstandelijk beperkt. Hij is klassiek autistisch en functioneert op het niveau van een kind van ongeveer 2,5 jaar. Onlangs kwamen de CliniClowns langs op de dagopvang van Job en speelden daar de voorstelling ‘Post!’. Zijn moeder Sandra is fotografe en maakte die dag prachtige foto’s.

“Job is een gelukkig kind. Hij is heel bewegelijk en kan zolang hij goede prikkels ontvangt veel hebben. Hij kan niet praten, en we moeten dus hem goed observeren om te weten hoe het met hem gaat. We zijn in aanraking gekomen met CliniClowns door de dagopvang waar hij zit. Daar komen de CliniClowns regelmatig langs. Jobs spanningsboog is heel kort, maar als de CliniClowns langskomen is hij van het begin tot aan het eind erg geïnteresseerd in alles wat ze doen.”

Job ging uit zijn dak

“Drie CliniClowns speelden de voorstelling ‘Post!’ voor een groep van zes kinderen. Job ging al uit zijn dak voordat ze binnenkwamen, hij had ze namelijk al door de gangen zien lopen. Bij binnenkomst dook Job meteen op 1 van de clowns, daar had Job direct een enorme klik mee. Ik ken de kinderen vrij goed en kon aan een paar kinderen zien dat ze lastiger met de prikkels om konden gaan. Ik vind het knap dat de clowns daar op in kunnen spelen.”

“Het was voor mij de eerste keer dat ik het contact tussen de CliniClowns en een kind in een kleine setting zag. De CliniClowns hebben dan nog meer de kans om het persoonlijke contact aan te gaan met de kinderen. Het is super om mijn steentje bij te kunnen dragen door foto’s te maken.”

Bizar knap

"Ik ben altijd ontzettend blij als ik bij CliniClowns ben, of het nou met Job is of met mijn camera.”

"Ik werk vanaf 2004 voor mezelf. Sindsdien is er – vanwege de zorg voor Job – een periode van twee jaar geweest waarin ik alleen maar hobbymatig gefotografeerd heb. Ik werk nu een jaar of drie met enige regelmaat voor CliniClowns en ik vind het hartstikke leuk. Toen ik hoorde dat de CliniClowns naar Job’s dagopvang kwamen, wilde ik meteen komen kijken. Ik ben altijd ontzettend blij als ik bij CliniClowns ben, of het nou met Job is of met mijn camera.”

“Ze weten ontzettend goed wanneer ze bij een kind toenadering kunnen zoeken of wanneer ze juist een stapje terug moeten doen. Het zijn echt zulke professionals die zoveel ervaring hebben. Ik snap dat de mensen die de hele dag met mijn zoon aan het werk zijn Job goed kennen. Toch kunnen de clowns door hun enorme flexibiliteit ook toenadering zoeken bij de kinderen. Ondanks het feit dat ze de kinderen voor het eerst zien, kunnen ze precies inschatten hoe ze de kinderen kunnen benaderen. Ik vind dat bizar knap.”

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Help mee, start je eigen goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen een moment van afleiding en plezier kan bieden.

'Nop en Neel trekken haar even in een andere wereld'

Janiek is een optimistisch meisje. Ze is zes jaar en huppelt vrolijk het leven door. Toen ze net een paar maanden op school zat, kreeg ze leukemie.