×

'Als je die kinderen ziet glunderen…'

De zeventienjarige Romy moet na een zware astma-aanval een aantal dagen in het ziekenhuis blijven. Als ze ziet wat het spel van CliniClowns Moon en Fief met haar jongere kamergenootjes doet, verschijnt er een lach op haar gezicht. “Als je die kinderen ziet glunderen, word je er zelf ook gelukkig van.”

Romy heeft een hevige astma-aanval gehad en moet voor onderzoek een aantal dagen in het ziekenhuis blijven. Ze ligt op de kamer met een klein meisje en een 11-jarige jongen. Plotseling klinkt op de gang vreemde muziek. Vrolijk komen CliniClowns Moon en Fief de kamer binnen. Rustig gaan ze bij het meisje zitten. Samen zingen ze een liedje en het meisje lacht voorzichtig.

Ook de jongen wordt nieuwsgierig. Met hem beginnen de clowns te beatboxen en uitbundiger te zingen. Verwonderd kijkt Romy naar het spel van de clowns. De jongen klapt enthousiast mee met de beat en ook het kleine meisje straalt. “Het was zo leuk om te zien wat de clowns deden met de kleine kindjes”, vertelt Romy. “Als je die kinderen ziet glunderen, word je er zelf ook gelukkig van.”

“De kinderen waren echt even vergeten dat ze in het ziekenhuis waren.”

Voordat Moon en Fief er vandoor gaan, stoppen ze tot haar verbazing ook nog even bij het bed van Romy. Daarna vertrekken de clowns. In de kamer laten zij een vrolijke en warme sfeer achter. “De kinderen waren echt even vergeten dat ze in het ziekenhuis waren.”

Help mee, steun CliniClowns!

‘Hij wilde zelfs in het ziekenhuis blijven’

Eerste Kerstdag verliep voor de familie Westdorp heel anders dan gepland. Door een ongelukkige val van de driejarige Levi was een bezoekje aan het ziekenhuis onvermijdelijk. Ondanks deze pech ontdekte Levi daar iets leuks: de CliniClownskoffer.

‘Het moet voor bezoekers leuk zijn om de website te gebruiken’

Voor het vijfde jaar op een rij is ook onze website genomineerd voor Beste Website van het Jaar. Cheyenne Crucq, Coördinator online communicatie, legt uit waarom.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.