×

‘Anna wordt blij van Cliniclowns’

Manjusha Nuijen is moeder van Bas (15), Jesper (12) en Anna (11). In november 2016 deed ze mee aan de New York Marathon vanwege haar dochter Anna, die geboren is met een hartafwijking. In het ziekenhuizen kreeg Anna geregeld bezoekjes van de CliniClowns en vergat ze even haar pijn.

“Anna is geboren met een vernauwing naar de aorta. Daardoor is ze gauw moe en heeft ze weinig conditie. Ze heeft moeite met alle dagelijkse dingen en volgt daardoor speciaal onderwijs, omdat ze niet mee kan komen op het reguliere onderwijs."

 “Het is zo aangrijpend om je kind ziek in zo’n ziekenhuisbed te zien liggen. Het heeft ons ontroerd dat het zonnetje op haar witte gezichtje weer doorbrak als de CliniClowns aan haar bed stonden. Anna wordt blij van Cliniclowns. Ik zag dat ze ervan opknapt en ik wil dat meer kinderen de kans krijgen dat te kunnen ervaren.”

Manjusha haalde € 15.000 op

"Ik zamelde statiegeldbonnen in bij supermarkten, ik organiseerde een modeshow en een bingo. Ook benaderde ik bedrjiven voor sponsoring. Iedere euro was welkom. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat."

Doorzettingsvermogen

“Een marathon lopen is niet niks, maar ik loop al jaren fanatiek hard. Mijn eerste marathon heb ik in april 2015 gelopen. Hardlopen is een uitlaatklep voor mij. Ik kan dan even mijn gedachten verzetten en kom altijd voldaan thuis. Dat geeft nieuwe energie.”

"Een marathon is topsport maar zieke kinderen doen ook aan topsport. Elke dag opnieuw."

“Het lopen van de New York Marathon gaf mij een mooie kans om me voor CliniClowns in te zetten en ervoor te zorgen dat dit nog lang bij heel veel kinderen mogelijk is. Het was loodzwaar door de vele bruggen. Een marathon is topsport maar zieke kinderen doen ook aan topsport. Elke dag opnieuw. Die gedachte heeft me echt gemotiveerd. Na de finish stortte ik in en tegelijkertijd voelde ik me heel voldaan. Want ik gun het CliniClowns enorm.”

Ben je ook enthousiast geworden?

Je kunt je aanmelden voor de New York Marathon van 2018! De marathon vindt plaats op 4 november 2017. Je wordt het hele jaar begeleid door zeer ervaren marathonlopers en een sportfysiotherapeut. Naast de teamtrainingen is er een persoonlijk op maat gemaakt trainingsschema. Aanmelden hiervoor kan tot eind april 2018. Voor geoefende lopers (vanaf 10km en meer) is aanmelden daarna ook nog mogelijk.

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.