×

Aveleijn bezoekt Circus CliniClowns

In juni bezochten 10 kinderen van Aveleijn Circus CliniClowns. Een van de begeleiders, Ingrid Siemerink, stuurde ons een prachtige reportage van hun dagje uit.

Zaterdag 20 juni zijn we met onze groep kinderen en begeleiding (9 kinderen in totaal) vanuit Aveleijn, aanwezig geweest bij de voorstelling van de Cliniclowns. Deze groep kinderen (afkomstig uit verschillende plaatsen uit Twente) komen om de zaterdag bijeen om activiteiten te ondernemen, te werken aan zelfredzaamheid en het onderhouden van sociale contacten (vriendjes ontmoeten noemen wij dit), ieder op zijn of haar eigen niveau. De ouders worden op deze manier ontlast van de vaak erg intensieve zorg van deze kinderen.

Perfecte activiteit voor de kinderen!

Bij binnenkomst werden we al geweldig ontvangen en de sfeer was gelijk heel relaxed. Niet allemaal strak op een stoel maar in een sfeervolle tent met drinken en wat lekkers en speelgelegenheid. We werden meegenomen in een wereld van de artiest, waarbij de kinderen interactief mee mochten doen met de voorstelling.

We begonnen in de keuken waar ze zelf taartjes mochten maken en versieren. Perfecte activiteit voor onze kinderen! De werkplaats was onze tweede bezoek waarbij alle kinderen gedurende de hele tijd de aandacht hadden voor dit spektakel. Geen enkel kind had behoefte om te gaan lopen (dit is uniek voor onze kinderen. Er viel zoveel te zien, horen. Prachtig! De wasserij was ons volgende bezoekje, ook hier mochten de kinderen zelf meedoen. De foto spreekt voor zich denk ik.

Kippenvelmoment

Als afsluiting kregen we een voorstelling, waarbij het einde het meest indruk heeft gemaakt op onze kinderen. Samen met de muizen rondom de piste lopen achter de muzikant aan, met een heel sfeervol muziekje. Dit was voor mij echt een kippenvelmoment!   

We kijken terug op een fantastische ochtend, de foto`s worden nog vaak bekeken en we zijn er zeker weer bij volgend jaar. Dank je wel!!

Maak het mede mogelijk dat nog meer zieke kinderen het circus kunnen bezoeken.