×

Azra (5) en de CliniClowns tussen de barbies

Stokstijf staat CliniClown Zussie stil. Ze is net de kamer van Azra (5) binnengelopen in het Maasstad Ziekenhuis. Midden in de kamer staat een doos, helemaal gevuld met… barbiepoppen! Wauw! Clown Tas is mee met Zussie. Hij is minder onder de indruk van de barbies. Maar dat maakt Zussie niets uit, want die zit samen met Azra helemaal met haar hoofd in Barbieland.

Azra ligt in het ziekenhuis, omdat ze veel buikpijn heeft. Ze heeft de grote doos met barbiepoppen meegenomen uit de speelgoedkamer van het ziekenhuis. Even vergeet ze de pijn als ze samen met de CliniClowns plezier mag maken. De ene na de andere pop komt tevoorschijn. “Wat heb je er veel!” zegt clown Zussie tegen Azra. Clown Tas snapt de meiden met hun barbies niet zo goed. “Die barbiepop heeft blote billen en die ander een raar hoofd”, bromt hij. 

Tas wil de doos aan de kant zetten, maar is ontzettend onhandig. Per ongeluk gooit hij álle poppen over het bed. “Oeps! Sorry”, zegt hij snel. Maar Azra laat hem niet zomaar troep maken op haar kamer. De CliniClowns moeten het wel opruimen, hè! Clown Tas begint gelijk, maar stopt zomaar Azra’s lievelingsknuffel in de kist. “Nee!” roept Azra. “Die niet!” 

Clown Tas snapt er helemaal niets van. Hij wijst naar een jas in de hoek. “Moet die in de doos?” Azra schudt haar hoofd en zucht. “Nee, die ook niet.” Ze wijst Tas en Zussie precies wat er opgeruimd moet worden. De clowns willen bijna wegsluipen om ergens anders te spelen, maar… “Daar ligt nog wat!” zegt Azra streng. Het is maar goed dat ze een beetje oplet! Als alles netjes terug in de doos zit, gaan clowns Tas en Zussie weer verder. Azra blijft achter met een brede lach op haar gezicht.

Foto's door: Alinda Roks.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Jungle romance in het ziekenhuis

Kleine Lizzy (3) krijgt vandaag weer haar chemo-infuus. Maar eerst heeft ze nóg iets belangrijks te doen: een apenbruiloft maak je niet iedere dag mee.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?