×

Bakker Jimmy zegt dankjewel met Clinibollen

Bakker Jimmy Braat doet met zijn Clinibollen op een bijzondere manier iets terug voor CliniClowns. Hij bedacht het heerlijke aardbeientaartje - in de vorm van een clownsneus - toen zijn zoon Dijon ernstig ziek werd.

 

Twee jaar geleden nam bakker Jimmy Braat (35) dorpsbakker Oegema in Dedemsvaart over, samen met zijn vrouw Linda Zagers (33). Vijf maanden later nam hun leven een heftige wending toen bij hun zoontje Dijon (toen vijf jaar oud) een kwaadaardige hersentumor werd ontdekt.

 

Alles opnieuw leren

In de maanden die volgden stond het herstel van Dijon centraal. Na een zware operatie moest hij nog maanden revalideren. Een zware en onzekere tijd voor iedereen. Linda: “Dijon kon niets meer, niet lopen, niet praten, niet eten, hij moest alles opnieuw leren.” In die periode maakte het gezin kennis met de CliniClowns. Dijon was meteen verkocht. Jimmy: “Verstoppertje spelen, dat vond hij geweldig, je hoorde hem lachen onder zijn deken. We zagen hoe hij zijn ziekte even vergat.”

 

Iets terug doen

Al snel kwam de gedachte dat ze iets terug wilden doen. Een CliniClowns collectebus op de toonbank natuurlijk! Maar Jimmy wilde meer. “Hoe kan ik mijn talent nou inzetten voor dit geweldige goede doel?” Het werd de Clinibol. “Een fris rood cakebolletje met aardbeiensmaak, slagroom en een CliniClowns chocolaatje erop. Iedereen vindt het heerlijk.” Van elke Clinibol gaat een kwartje naar CliniClowns.

Zeker in de eerste weken vlogen de Clinibollen de winkel uit. Linda: “Mensen kwamen dozen vol halen om te trakteren.” Jimmy heeft grootse plannen. “Ik droom ervan dat de bollen in alle grote supermarkten te koop zijn, en in ziekenhuizen. Ik wil zo graag helpen om meer zieke kinderen een bezoek van de CliniClowns te laten ervaren.” Linda: “Als wij naar het ziekenhuis moesten, dacht Dijon nooit aan de nare dingen. Hij zei altijd: oh komen de CliniClowns dan ook?”
 

Feestje

Met Dijon gaat het inmiddels beter. Hij rent en vliegt weer met zijn zusje Lola door de winkel. Jimmy: “De CliniClowns kwamen bij zijn laatste chemokuur speciaal voor hem langs. Een feestje met slingers, ballonnen en een cadeautje. Echt bijzonder.”

Wil je ook iets doen voor CliniClowns? CliniClowns zoekt versterking! Start net als bakker Jimmy je eigen actie en zet jouw talent in om geld in te zamelen voor CliniClowns.