×

Behandelcentrum Zonnehof Spijkenisse draagt een steentje bij

Tot groot plezier van kinderen én personeel komen de CliniClowns regelmatig langs op Behandelcentrum Zonnehof Spijkenisse. Nu vindt het personeel het tijd hen iets terug te geven. Groepsleidster Natascha van der Hoeven: “Wij dragen maar al te graag ons steentje bij.”

“Het is altijd feest als de CliniClowns komen”, zegt Natascha van der Hoeven met een brede lach. Haar groep kreeg vandaag bezoek van het Klein Zintuigen Orkest, een voorstelling die speciaal is toegesneden op kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap t/m 18 jaar.

Clowns Bes, Pief en Hup speelden hun kleurrijke, muzikale voorstelling Post voor een razend enthousiast publiek. In Natascha’s groep Jungletuin zitten kinderen tot 5 jaar met een anders lopende ontwikkeling. “We zijn steeds weer verrast door de reactie van de kinderen op de clowns. Soms denk je te weten hoe bepaalde kinderen zullen reageren maar dan gaat het toch helemaal anders.”
 

CliniClowns ondersteunen

‘Mijn collega’s en ik genieten net zo van de clowns als de kinderen’

De clowns komen al jaren in het Behandelcentrum Zonnehof Spijkenisse en de andere locaties van de zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Ook toen Natascha nog werkzaam was in het speciaal onderwijs, kwamen de clowns al langs. “Ik ben best wel een fan. Mijn collega’s en ik genieten net zo van de clowns als de kinderen hier”, lacht ze.

Toen ze hoorde van de mogelijkheid om de clowns te ondersteunen, had ze haar collega’s dan ook zo óm. Nu staan er twee boxen op de hoofdlocatie, waar personeel en ouders oude mobiele telefoons en printercartridges in kunnen gooien. Inzamelen is niet alleen goed voor het milieu, de opbrengst gaat ook naar CliniClowns.

Plezier voor veel kinderen

Natascha: “Zo hopen we de clowns echt te ondersteunen en mede mogelijk te maken dat ze hun werk kunnen blijven doen. Om mensen erop attent te maken dat de boxen er staan, hebben we een oproepje per mail rondgestuurd in het team. Ook hebben we de ouders geïnformeerd in de app die we daarvoor gebruiken. Met een best simpele actie dragen we toch ons steentje bij en doen we iets terug.”

Natascha laat niet na ook anderen erop te wijzen dat ze op het werk zo’n box voor CliniClowns kunnen plaatsen. “Hun werk betekent zoveel voor onze kinderen, het is echt superbelangrijk om hen te ondersteunen. Het is een kleine moeite die uiteindelijk heel veel kinderen plezier brengt.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?