×

‘Bij de eerste muziekklanken begint ze al te stralen’

Lieke is 8 jaar oud en sinds haar geboorte lichamelijke en geestelijke beperkt. Ze heeft een grote liefde voor muziek. Met haar ouders en haar zusje bezocht zij Circus CliniClowns. Hier kon zij even helemaal ontspannen en met volle teugen genieten van alles wat er om haar heen gebeurde en wat ze hoorde.
 

Al direct na de geboorte van Lieke was duidelijk dat er iets mis was. Ze bleek trisomie 9 in mozaïekvorm te hebben. Dit betekent dat zij in sommige cellen een extra chromosoom heeft, waardoor zij lichamelijk en geestelijk beperkt is en niet kan praten. Maar net als elk ander meisje is ze nieuwsgierig en af en toe ondeugend. “Ze wordt blij van spullen op de grond gooien. Het allerliefst houdt ze mensen hiermee voor de gek!”, vertelt haar moeder, Linda. 

Ook kan zij erg genieten van muziek. Daar kan ze helemaal in opgaan en even fijn door ontspannen. “Het is zo fijn om Lieke te zien genieten. Bij het horen van de eerste muziekklanken van de CliniClowns op de gang van de kinderafdeling beginnen Liekes pretoogjes al te stralen.” Het bezoek aan Circus CliniClowns vond ze dan ook prachtig. In de grote circustent werd zij volledig ondergedompeld in de livemuziek van de clowns. 

Aan het einde van de voorstelling speelde clown Bougie zijn klarinetsolo extra dichtbij haar. Zo kon Lieke volledig meegaan in de warme klanken van de muziek. “Na de voorstelling brabbelde Lieke volop alsof ze alles nog een keer wilde vertellen.”

“Het circus is zo bijzonder voor ons, omdat het een uitje is voor het hele gezin. Op ieder niveau is er vermaak.” Zo kan ook Liekes zusje, Guusje, in het circus even lekker gek doen en genieten van de grapjes en liedjes uit de voorstelling. “Voor ons als ouders zijn het vaak de teksten met een dubbele lading, teksten die je aan het denken zetten. Wij houden als gezin zeker een positief gevoel over aan deze dag!”

"Bij het horen van de eerste muziekklanken van de CliniClowns beginnen Liekes pretoogjes al te stralen.”

Het bezoek aan het circus werd voor Lieke mooi afgesloten met de klarinetmuziek, die clown Bougie vlak voor haar neus speelde. “Na de voorstelling was Lieke behoorlijk moe, maar brabbelde ze volop alsof ze alles nog een keer wilde vertellen. Wij houden als gezin zeker een positief gevoel over aan deze dag!”