×

Boaz heeft twee clownsvriendinnen

Boaz (11) is erg gespannen als hij weer in het ziekenhuis is voor een vervelend onderzoek aan zijn knie. Wanneer er ineens vrolijke tonen klinken, gevolgd door het gezang van twee CliniClowns, verschijnt er een brede lach op zijn gezicht. “Je zag de spanning van hem afglijden”, vertelt moeder Danielle.

“Kijk Bo, daar zijn je vriendinnen weer”, lacht moeder Danielle als de CliniClowns hun kant opkomen. De accordeonmuziek vult de ruimte en de lach op Boaz’ gezicht wordt steeds breder. Terwijl de CliniClowns grappen en grollen, ligt Boaz in een deuk. “Boaz vond het geweldig, het breekt het moment en hij was een stuk minder gespannen voor het onderzoek dat hem te wachten stond.

Even wat anders

Voor Boaz was dit niet de eerste ontmoeting met de clowns. Hij moet geregeld naar het ziekenhuis voor onderzoeken en medicijnen. Vanwege zijn reuma, spierzwakte en regelmatige ontstekingen, kan hij niet altijd naar school en niet buitenspelen met zijn vriendjes. Door deze moeilijke periodes heen weten de CliniClowns toch altijd een lach op het gezicht van Boaz te toveren. Danielle vertelt: “Het is ongelofelijk fijn dat de CliniClowns er zijn. Ze brengen het hele gezin op andere gedachten. Ze weten ons als ouders en zelfs verplegers hier vaak in te betrekken. Het is heerlijk om even met iets anders bezig te zijn.”

Nagenieten

Als Boaz na afloop met zijn moeder in de auto zit, kletst hij graag nog even na. “Op weg naar huis praten we vaak over het bezoek van zijn clownsvriendinnen. Samen lachen we dan om de leuke momenten die we hebben gehad met de clowns.” Daarnaast heeft Boaz door CliniClowns ook wat leuks te vertellen als hij weer even naar school kan. “In plaats van verhalen over zijn ziekte en alle nare dingen die daarbij komen kijken, kan hij vertellen over het gezellige bezoek van zijn clownsvriendinnen.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?