×

‘Brent stapte door het spel uit de pijn’

Kleine Brent ligt bij te komen van een stevige operatie. Door het brutale knuffelkipje van CliniClowns Ziep en Bes stapt hij even uit de pijn.

Brent (2) heeft net, al voor de derde keer, een pittige heupoperatie achter de rug. Zijn heupen zaten niet in de heupkom, zo vertelt zijn moeder. Ze kwam erachter doordat Brent maar moeizaam leerde lopen en steeds viel. “De operatie duurde echt lang, Brent heeft veel pijn”, vertelt ze.
 
Gelukkig zijn z’n ouders bij hem, ieder aan een kant van zijn bed op de afdeling Chirurgie van het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. Dat voelt veilig. CliniClowns Ziep en Bes komen voorzichtig dichterbij. Ziep speelt zacht een lied op zijn accordeon, Bes kroelt wat met haar knuffelkipje. Wel een ondeugende kip trouwens: het kruipt zó op de pet van Ziep.

Brent’s ogen glinsteren, strak volgt hij elke beweging van de kip. “Een kip op de pet van Ziep”, zingt Ziep. “Dit lied heb ik zelf geschreven”, vertelt hij. “Het is heel makkelijk. Jullie mogen meezingen, hoor.” Vader Camille en moeder Diana zetten aarzelend in. En ja, zelfs zieke Brent neuriet haast ongemerkt heel even mee. Maar dan klimt de kip op de schouder van moeder Diana. Te dichtbij. Ga eens weg daar, denkt Brent. Verschrikt kruipt de kip terug naar Bes en Brent kijkt tevreden toe.”Dág Brent!”, roepen de clowns.
 
Zijn moeder kijkt de clowns lachend na. “Toen ze binnenkwamen dacht ik, o jee, als Brent dat maar leuk vindt, nu hij zich niet lekker voelt. Maar hij vond het echt prachtig. Hij zegt nu nog: toktok. De clowns zijn een superfijne afleiding. Brent stapte door het spel uit de pijn en het ongemak, even was hij met iets leuks bezig. Het doet ons ook goed: als ouder is het heerlijk om te zien dat je kind eindelijk even ontspant.”

Samen kunnen we nog meer kinderen, zoals Brent, een magisch moment bezorgen. Help je mee met een (extra) gift? 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?