×

Catamaranzeilers racen opnieuw voor CliniClowns

Catamaranzeiler Bob Hensen (26) gaat dit jaar opnieuw de uitdaging aan; samen met vriend Douwe Monsma (31) zeilt hij de Florida 300 Endurance Catamaran Race voor CliniClowns. Vorig jaar trotseerde hij in deze zeilrace een heftige onweerstorm waarbij de boot omsloeg en de mast afbrak. Hij hoopt dit jaar op een plek in de top 5.

De Florida-race is met recht een uitdaging. Tijdens deze race van Key West tot Daytona zijn de zeilers op zichzelf aan gewezen. Ze zeilen 5 etappes van 110 kilometer en onderweg hebben ze te maken met haaien, rare rosten, ondiep water, extreme weersomstandigheden en krokodillen. Aanleggen op zomaar een strand is niet zonder gevaar. Zo mogen de zeilers ’s avonds vanwege krokodillen bij Key-West niet op het strand komen.

“Het is delfde etappe als vorig jaar, een hele uitdagende dus. Vooral de navigatie etappe is erg pittig”, vertelt Bob. Dit jaar heeft Bob daarom extra hard getraind. Zo heeft hij onder andere een trainingskamp gevolgd en hebben Douwe en hij samen flink wat uren op de catamaran doorgebracht. De zeilers willen dan ook meedingen voor een topplek. “We hopen in onze klasse in de top 5 te komen.”

Geld ophalen

Toen Bob hoorde dat hij opnieuw kon deelnemen aan de Catamaran Race, was de keuze snel gemaakt, natuurlijk racet hij ook dit jaar voor CliniClowns. “CliniClowns is er voor alle zieke kinderen en is niet gebonden aan een speciale aandoening, daarom zeilen wij weer voor jullie”, aldus Bob. Ook Douwe kan zich als vader van een dochter van 3 jaar oud goed voorstellen hoe belangrijk het is dat de CliniClowns langskomen. “CliniClowns geeft zieke kinderen een moment van onbezorgdheid en blijdschap. Dat is heel waardevol.”

Je kunt de Dutch Rockerz, zoals zij zichzelf noemen, nog steunen! Ga daarvoor naar hun Facebook pagina.

Heel veel succes Bob en Douwe!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?