×

Cheyenne (2) op jacht naar wilde belletjes

Cheyenne (2) vindt het ziekenhuis maar saai. CliniClownskatten Moon en Kwibus en hun wonderbellen maken haar dag weer vrolijk. Ze schuiven langs de kamer van kleine Cheyenne. Die ligt te rusten, na een harde val van de trap is ze ter observatie opgenomen. 

Tijgerend schuiven Moon en Kwibus door de gang van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Vandaag zijn ze geen CliniClowns, maar wilde dieren. Passerende volwassenen kijken een beetje verschrikt naar het rondsluipende wild, maar de kinderen zijn meteen dol op hen. Af en toe geven die rare katachtigen zelfs superlieve kopjes. “Ssst Kwibus!” miauwt Moon zachtjes. 

Als Moon en Kwibus op fluwelen pootjes langs trippelen, popt er een geheimzinnig handje onder het rolgordijntje tevoorschijn. “ Kijk eens Kwibus..” fluistert Moon. Kwibus wijst. Daar, nóg een mini-handje. De handjes zwaaien naar Moon en Kwibus. Moon spint, Kwibus snuft nieuwsgierig? Hij sluipt naar de kamerdeur. “Boe!” Opeens komt een klein hoofdje tussen de kier tevoorschijn. Kwibus schrikt, het hoofdje duikt ook weg. “Een ienieminimensje, Moon!” zegt Kwibus verrast. “Misschien wil ze wel met ons spelen.” Ze blijven geduldig zitten wachten.

Wilde dieren vinden het superleuk om achter zweefdingen aan te jagen, dus Moon heeft haar flesje wonderbellenblaas bij zich. Zou Cheyenne daar ook van houden? Moon blaast wat glimmende belletjes, Kwibus blaast ze verder naar Cheyenne. Het kleine handje flitst tevoorschijn en grijpt razendsnel naar de belletjes. En daar is ook weer dat hoofdje. Een schattig hoofdje. “Blub”, zegt Cheyenne parmantig. “Miauw”, zegt Moon. “Prrrtt”, spint Kwibus. Contact!
 

Cheyenne lacht breeduit naar de clowns. Vastbesloten stapt ze om hen heen achter de bubbels aan die door de gang waaieren. Ze straalt als ze een hele grote glanzende te pakken krijgt. “Au”, roept Kwibus, als er vervolgens een bel op zijn hoofd stuk ploft. Cheyenne schatert. Ze danst genietend achter de glimmende horde belletjes aan. Zo, weer een te pakken, en nog een. Een wonderbellenkoningin, verzucht Moon. In een mum van tijd heeft Cheyenne alle bellen te pakken. Dan komt opa aanlopen; zijn koninginnetje moet weer rusten. Cheyenne zwaait opgetogen naar Kwibus, Moon krijgt zelfs een kusje en geeft als dank een kopje terug.

Vader Cor is blij met het clownsbezoekje. “Cheyenne vond het prachtig, ze danste echt door de gang. De clowns weten met kleine dingen veel te bereiken. Dit is voor haar en voor ons echt een positieve herinnering aan het ziekenhuis.”
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?