×

CliniClown Plip is een poepescheetje!

“Clowntjes, komen jullie even binnen?” De oma van Mirre staat te wenken bij de deur van Mirre’s kamer in het Prinses Maxima Ziekenhuis voor kinderoncologie. Haar kleindochter ligt aan het chemo-infuus en is erg moe. Maar als ze clowns op de gang hoort, veert ze meteen op. Als Plip en Stip ook nog eens een prachtige serenade inzetten, straalt ze.

Maar opeens is het doodstil. De clowns staren allebei naar het witte bakje naast Mirre’s bed. Plip pakt het met een vies gezicht op. “Woehaaaa, Stip, kijk!” Stip zet snel een stap achteruit. In het bakje ligt een grote bruine drol! Geen echte trouwens, Mirre heeft hem van ontbijtkoek gemaakt, maar dat vertelt ze de clowns lekker even niet.

Plip krijgt de zenuwen van dat bakje in zijn handen. “Het ruikt echt heeeel vies!”, jengelt hij benauwd. Mirre giechelt en knipoogt naar haar moeder. Wat stelt hij zich aan zeg! Plip wil het bakje snel tussen Mirre’s knuffeleendjes plempen. Nee, roept Mirre. Plip kijkt sip. Op bed dan maar. Dát mag al helemaal niet. Dan geeft hij het bakje gauw aan Stip. Maar die is zó onhandig! Ze houdt het veel te scheef. Als Plip bukt om een knuffeleendje op te rapen, glijdt de drol langzaam bovenop zijn hoofd. 

Plip heeft het niet meer. “Waaahhhhh!” Mirre ligt te schateren in bed. Stip moet stiekem ook een beetje lachen. “Plip Poepescheetje”, roept Mirre. Stip pakt haar gitaartje en begint meteen te zingen: “Plip poepescheetje, wat zie je er prachtig uit, met je mooie bruine snuit.” Plip móet zijn vieze hoofddeksel kwijt. Stip pakt een vuilniszak, doet plastic zustershandschoentjes aan en stopt de drol met een plechtig gebaar in de zak. Zo Plip: opgelost. 

Nu lijkt de vuilniszak wel een poepballon. De clowns vinden er een mooi plekje voor: tussen de andere ballonnen aan Mirre’s bed. Het meisje lacht. “Mooi wel, Plip”, zegt Stip. Plip knikt opgelucht. Hij zwaait nog even naar Mirre, en dan gaat hij er snel vandoor. Wat een ochtend! Moeder Vanessa lacht: “Prachtig hoe Mirre werd geprikkeld om mee te gaan in het spel. Ze vroeg meteen wanneer de clowns weer terugkomen”.

Vanessa vertelt dat Mirre half juli de diagnose neuroblastoom kreeg, een bij kinderen veel voorkomende kanker. Ze woonden toen nog in Australië. “Mirre heeft een shirt met de tekst Laughter is the best medicine, lachen is het beste medicijn. Het shirt is toevallig van Humour Foundation. Dat is zeg maar de Australische organisatie van ziekenhuisclowns. Toepasselijker dan die spreuk kan het eigenlijk niet. Geweldig dat Mirre door de clowns hier ook positieve herinneringen maakt.”

Goed nieuws: Mirre is sinds januari 2019 klaar met haar behandeling. Ze is schoon en blijft vijf jaar onder controle, de eerste drie nacontroles waren goed. Ze gaat met veel plezier naar school, start in september met dansles. Later wil ze juf of CliniClown worden. 
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Fanatieke voetbalwedstrijd in het ziekenhuis

Stoere Vayènn wacht met haar handen in haar zij op de drempel van haar kamer ongeduldig op de Cliniclowns. Flarden gelach en gekke clownsmuziekjes fladderden vanochtend al vanaf de gang bij haar naar binnen. Ein-de-lijk: daar heb je Boem en Bidoe. Ze komen voetballen!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?