×

'Werken bij CliniClowns voelt als vakantie!'

Vrijwilliger Gepco van Bokhorst vertelt waarom hij werkt bij CliniClowns en deelt zijn magisch moment met een lach en een traan.

“Een dagje vrijwilligerswerk bij Circus Boemtata levert wel tien magische momenten op.''

Naam:
Gepco van Bokhorst (1959), dierenarts en eigenaar van een dierenkliniek

Functie:
Vrijwilliger/ambassadeur sinds 2011

Hoe het begon:
“Tijdens mijn studie kwam ik in contact met professor Voute, voormalig kinderoncoloog en oprichter van CliniClowns Nederland. Zijn enthousiasme en betrokkenheid waren aanstekelijk. Ik werd donateur, ook al had ik de clowns niet eerder aan het werk gezien. Toen ik drie jaar geleden meer vrije tijd kreeg, meldde ik me direct aan als ambassadeur. En zo ben ik heel fanatiek aan de slag gegaan. Als ambassadeur neem ik cheques in ontvangst of ik geef rondleidingen door het CliniClowns College. En als vrijwilliger help ik bij Circus Boemtata.”

Drijfveer:
“Vrijwilligerswerk voor CliniClowns voelt als vakantie. Loop een dagje mee en je bent om. De kinderen die je ziet opbloeien door de clowns, de interactie met gezinnen: je ziet en hoort de prachtigste dingen. CliniClowns raakt me gewoon. Dat is rationeel niet uit te leggen, het is een emotie.”

Magisch moment:
“Een dagje vrijwilligerswerk bij Circus Boemtata levert wel tien magische momenten op. Zo herinner ik me een autistische jongen, die hand in hand liep met een clown. Ze waren zogenaamd de weg kwijt en liepen rondjes om een paal. Zijn vader stond erbij met tranen in zijn ogen en vertelde me dat fysiek contact met zijn zoon normaal gesproken onmogelijk was. Hem aanraken, aankleden of knuffelen, altijd een strijd. Nu liep de jongen daar aan de hand van een clown, als een compleet normaal kind. Zo mooi, maar tegelijkertijd zo verdrietig. Dan springen de tranen me in de ogen. Wie raakt zoiets niet?”