×

Prinses Laurentien: ‘Onderlinge verbinding in een ongedwongen sfeer’

Hooggeëerd publiek ontvangen we iedere dag bij Circus Boemtata. Maar hoog bezoek in de persoon van Prinses Laurentien is geen dagelijkse kost. Samen met haar kinderen bracht de Koninklijke Hoogheid een privébezoek aan ons circus. “We voelden aan alle kanten dat het hier niet alleen om het kind draait, maar juist om het hele gezin. Dat is bijzonder om mee te maken.”

''Ik werd ook vrolijk, juist omdat het zo puur en authentiek is. Het draait niet alleen om het kind, maar om het hele gezin.”

“Circus Boemtata brengt blijdschap en vreugde aan kinderen met een handicap. De clowns en artiesten staan egoloos op het podium en leggen een verbinding tussen wat er zich op de planken afspeelt en wat er gebeurt met de kinderen en hun gezinsleden. De combinatie van de kwaliteit van de mensen die optreden en de manier waarop ze er met plezier en volle overtuiging zijn voor de aanwezigen vond ik heel mooi. Als toeschouwer voel en zie je wat de voorstelling bij hen teweegbrengt. Ik werd ook vrolijk, juist omdat het zo puur en authentiek is. Het draait niet alleen om het kind, maar om het hele gezin.”

Voorbeeld

“Vrolijkheid kan niet anders dan goed zijn voor je welzijn en gezondheid. Dat is wat je hier ziet gebeuren; kinderen en ouders genieten zo! Ik hoop dat meer mensen de kans krijgen om te zien hoe diep dit gaat. En ik hoop dat mensen dit soort initiatieven blijven ondersteunen. Circus Boemtata zorgt voor onderlinge verbinding in een ongedwongen sfeer. Een voorbeeld van hoe onze maatschappij eruit moet zien.”