×

'Boemtata is een dagje beleving in je eigen tempo'

De 8-jarige Rong heeft een gezichtsvermogen van 15 procent en een aangeboren hersenafwijking. Hierdoor heeft hij moeite met een voor hem vreemde omgeving. Maar bij Circus Boemtata voelt hij zich thuis. Vader Jos: 'Ik krijg een brok in mijn keel als ik zie hoe Rong geniet.'

“Als gezin proberen we regelmatig iets te ondernemen, maar vaak ontbreekt het aan de juiste faciliteiten. Door zijn beperkte zicht heeft Rong moeite met een voor hem vreemde omgeving. Dan mist hij het overzicht en zie je hem denken: waar ben ik nou? Bij Circus Boemtata is hij op zijn gemak en wordt hij rustig, ondanks dat het soms wat chaotisch kan zijn met al die kinderen, ouders en begeleiders. Ik denk dat dat komt door de aankleding: de geuren, de kleuren, het licht en geluid. En natuurlijk het spel van de clowns.”

“CliniClowns speelt fantastisch in op de behoeften van gezinnen zoals wij, zelfs in een circustent.''

Alles kan en mag

“CliniClowns speelt fantastisch in op de behoeften van gezinnen zoals wij, zelfs in een circustent. Je hoeft nooit na te denken over de praktische zaken, zoals: waar vind ik dit of hoe zit dat? Dat maakt dat je je als gezin volledig kunt focussen op de show en op je kinderen. Zo kun je de dag in je eigen tempo en op je eigen manier beleven. Boemtata is een dagje uit voor het hele gezin. Dat gun ik niet alleen de kinderen, maar ook de ouders.”