×

CliniClowns door de bril van kinderarts Gordon Slabbers

Gordon Slabbers is kinderarts in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Op zijn afdeling heeft hij regelmatig CliniClowns over de vloer en ervaart hij het effect van hun spel van dichtbij. “Ik hoop echt dat elk ziekenhuis vaker CliniClowns op bezoek kan krijgen”, vertelt hij.

Gordon heeft een duidelijke missie in zijn werk: zorg en aandacht voor kind én ouders. "Als kinderarts wil ik altijd achter het kind en naast de ouders staan.” Het werk van CliniClowns draagt bij aan wat hij wil bereiken en maakt zijn werk ook nog eens leuker. “De CliniClowns zorgen voor de broodnodige lach en afleiding voor zieke kinderen. Met de clowns lachen geeft meer lucht. Af en toe speel ik graag een rolletje mee, hetgeen het kind ten goede komt, en ook mijzelf.”

Een positieve herinnering

Het grootste effect van het clownsspel zag Gordon bij de 9-jarige Turan. Gordon kent hem al vanaf zijn geboorte. Turan heeft veel vervelende ingrepen en behandelingen doorstaan, toch gaat hij nooit met tegenzin naar het ziekenhuis. Hij krijgt geregeld CliniClowns op bezoek en zijn herinneringen aan alle opnames zijn dan ook positief. “De bezoekjes van de CliniClowns spelen hierin een zeer belangrijke rol. Zo’n belangrijke, dat Turan zelf graag CliniClown wil worden,” vertelt Gordon.

“Wellicht dat ik na mijn pensionering ook nog CliniClown wil worden.”

Meer CliniClowns op bezoek

Omdat Gordon zo'n positief effect van het spel van de CliniClowns ervaart op zijn werkzaamheden wenst hij dit ook andere ziekenhuizen toe. “Ik hoop echt dat elk ziekenhuis vaker CliniClowns op bezoek kan krijgen, omdat dit voor de kinderen en het personeel heel veel goeds betekent. Het werkt zeer prikkelend, afleidend, geruststellend en genezend  voor kinderen. Wellicht dat ik na mijn pensionering ook nog CliniClown wil worden.”

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.