×

CliniClowns is op zoek naar jou!

Aan alles komt een einde, zo ook aan mijn stage. Nu al? Ja, helaas. Het was een leerzaam feestje maar het moment voor de stoelendans is aangebroken. Ik moet mijn plekje verlaten en door naar een volgend avontuur. En dus is CliniClowns op zoek naar een nieuwe redactiestagiair die op mijn stoel komt te zitten. Zoals jij!

Voordat je naar mijn stoel rent, vertel ik je graag wat ik zoal heb gedaan in mijn zes maanden bij deze mooie stichting en wat je dus kunt verwachten.   

Tikken en klikken

In mijn stage besteed ik de meeste tijd aan het schrijven van blogberichten en social media posts. Leuk en uitdagend, want ik had nog niet eerder namens een organisatie geschreven. Ineens moest ik aan veel meer denken dan mijn eigen mening. Wie gaat het lezen? Wat is mijn boodschap aan hen? Wat is mijn doel? Zo leerde ik termen kennen die ik nog nooit eerder had gehoord, zoals ‘KPI’ en ‘CTA’.

Voor deze artikelen verzamelde ik interessante onderwerpen en bedacht ik invalshoeken. Ik voerde veel inspirerende gesprekken met mensen met uiteenlopende achtergronden. Denk aan ouders van kinderen die iets moois hebben beleefd met de CliniClowns of vrijwilligers die zich al sinds jaar en dag voor de stichting inzetten. Hun verhalen raakten mij en aan mij was de taak hun verhaal zó te verwoorden dat ook de lezers geraakt werden.

Van groot belang waren ook de beelden voor bij de tekst. Want met alleen woorden, hoe mooi ook, kom je op social media niet ver. En hoewel Photoshop nog steeds niet mijn beste vriend is, heb ik zeker wel geleerd hoe ik met dit bewerkingsprogramma om moet gaan. Zo maakte ik de soms wat rommelige of donkere foto’s van de clowns met de kinderen lichter of qua kleur sprankelender, zodat het bijzondere moment tussen hen beter tot zijn recht komt. Mocht jij dit al kunnen, dan is dat een mooi pluspunt, maar het is geen eis.

Planning en strategie

Elke week startten we met een redactievergadering, waarin we terugkeken naar de cijfers van de social posts van de week ervoor. Ook maakten we daarin de planning voor de komende weken. Zijn er nog actualiteiten waar we op kunnen inspelen? Hebben we bijzondere verhalen of foto’s binnengekregen? Of is er iets dat wij graag onder de aandacht willen brengen? Iedere week zochten we naar een goede balans en variatie.

Verhalen zoeken

Ook mocht ik uren in ons monitoringssysteem en op onze social kanalen graven naar mooie verhalen, zodat ik mensen hierover kon interviewen. Dus zit jij soms nét te lang op Facebook of Instagram? Perfect! Voor deze stage is het alleen maar fijn als je je op deze kanalen thuis voelt.

Bonus

Naast het vaste takenpakket was er zo nu en dan ook iets extra’s te beleven. Zo  schitterde ik samen met mijn collega-stagiaire in een filmpje van de clowns voor op de CliniClowns App. Dat hoef je natuurlijk niet te doen, maar ik vond het heel leuk!

Een rijbewijs is absoluut niet noodzakelijk, maar mocht je hem hebben, wees dan niet bang hem te gebruiken. Dan kun je gemakkelijk naar het een ziekenhuis rijden en het CliniClowns-effect zelf meemaken. En wat ik ook heel tof vond, was dat ik even op bezoek mocht in de Efteling om de social mediastrategie door te spreken.

Klinkt goed, toch? Het is een erg fijn plekje met super collega’s en uitdagende taken, dus als ik jou was, dan wist ik het wel. Bekijk hier de vacature!

Liefs, Jone