×

CliniClowns is op zoek naar jou

CliniClowns biedt meerdere leuke stageplekken aan. Voor stagiaire Ilse is de tijd aangebroken om haar plekje weer door te geven. Ze vertelt over haar ervaringen bij de CliniClowns App.

Ilse: Overweeg je om stage te lopen bij CliniClowns? Ik raad het aan. Ik heb een heel gezellige tijd gehad bij CliniClowns en vertel je graag alles over de stage, zoals waar je naartoe moet en wat je zoal gaat doen. Dus ga er lekker voor zitten.
 
Het kantoor van CliniClowns is op loopafstand van station Amersfoort, dat is een groot pluspunt. Het pand is allesbehalve saai, dat zie direct wanneer je hier binnenloopt. Midden in de ruimte staat een boom! Als stagiair voor de CliniClowns App was ik onderdeel van de Clownsafdeling. Hier wordt onder andere gewerkt aan de App, het CliniClowns College, de interactieve voorstelling Speel je mee, de theatervoorstelling het Klein Zintuigen Orkest en hier is ook de communicatie met de CliniClowns belegd. De CliniClowns App is gemaakt voor zieke en gehandicapte kinderen, zij kunnen hier de clowns ontmoeten via chat en webcam. De clowns geven shows op de App en de kinderen kunnen talloze clownsvideo's bekijken. Een mooie dienst om voor te werken, dus.

Aan de slag

Mijn dag begint met het checken van mijn mailtjes en ik bekijk of er nog interessante gebeurtenissen zijn geweest rondom de App. Eén van de taken tijdens mijn stage heet ‘gidsen’. Dit houdt in dat ik de App bijhoud en monitor wat er gebeurt. Ik controleer de chats en ik controleer of de techniek soepel verloopt. Mocht er een probleem zijn, dan signaleer ik dat en geef ik het door aan de app-bouwers. Uiteindelijk test ik of het weer werkt. Om 17.00 uur kijk ik mee bij de liveshow op de CliniClowns App. Ook behandel ik nieuwe aanmeldingen en ben ik het aanspreekpunt voor ouders, kinderen en de CliniClowns.
 
Terwijl ik druk mijn mail aan het checken ben, krijg ik ineens een berichtje van een clown. Hij is aan het spelen voor kinderen via de App en heeft nog materialen nodig op locatie. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat de juiste spullen op de juiste plek komen. Wat ik best leuk vind om even op te pakken, want juist de variatie maakt het een heel interessante stage.

Extraatje

Wat heel fijn is, is dat ik tijdens mijn stage genoeg tijd heb gehad (en begeleiding kreeg) om mijn eindopdracht te maken. Op de afdeling wordt er veel met me meegedacht. Bijvoorbeeld over hoe ik de opdrachten vanuit school kan koppelen aan dat wat CliniClowns doet. Dat zorgde er onder andere voor dat ik van CliniClowns aan de slag mocht met een online event voor de App.
 
Wat ik het mooiste vind, is dat ik in deze stage kon bijdragen aan de missie van de stichting en zo kon zorgen voor lichtpuntjes voor zieke en gehandicapte kinderen. Voelde alsof ik het niet alleen voor mezelf deed.

Heb ik je al overgehaald en wordt dit jouw nieuwe uitdaging? Bekijk dan hier de vacature!
 
Liefs, Ilse

Geïnteresseerd? Bekijk de vacature!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?