×

CliniClowns toveren lach terug bij zieke Maureen

Ja, hoor! Pier en Polleke zijn nog maar net binnen in de speelkamer van het Emmense Scheper Ziekenhuis en meteen is het een bende. De CliniClowns graaien wild in de megaspeelgoedkist. “Een gevaarlijke dino. Moet je die tanden zien, Polleke!”, grijnst Pier. “Een superhypersneltrein”, jubelt Polleke.

De clowns worden nieuwsgierig gevolgd door een meisje met een mooie, lange vlecht, die even verderop veilig dicht bij mama staat. Naast haar een stang met een infuus eraan. Kleine Maureen heeft een heftige, dubbele oorontsteking en is opgenomen omdat de medicijnen niet aansloegen, legt moeder Jessica uit. Dagelijks krijgt ze vier keer antibiotica toegediend via het infuus, maar nog steeds heeft ze pijn. “Ze is ook erg verlegen. In deze situatie wil ze van andere eigenlijk niets weten.”

Daar is nu gelukkig niets meer van te merken. Maureen staart geboeid naar die gekke CliniClowns. Een voorzichtig lachje breekt door op haar gezicht. Als Polleke zich even later naar haar omdraait om die gave trein van dichtbij aan Maureen te showen, is ze opeens verdwenen. Huh? Polleke kijkt stomverbaasd rond. Die oenige Pier ziet ook al niet dat Maureen gewoon áchter moeder Jessica staat!

Een chaotische zoektocht volgt. Polleke loert achter de gordijnen. Pier duikt de kast in. Wie weet verstopt ze zich in de la! Maureen houdt zich muisstil achter haar moeders rug. Ze gniffelt in zichzelf. Hè, hè, eindelijk ontdekt Polleke Maureen. Het clowntje wijst samenzweerderig op Pier. Die mag lekker verder zoeken! Maureen vindt het een goed plan.

Pier blijft bezig. Onder de speelgoedboerderij, achter de zuster, hij klimt zelfs bovenop de speelgoedkast. Nergens is een spoor te bekennen van Maureen. Als hij moedeloos onder de tafel is gekropen, stapt Maureen stralend tevoorschijn. Gefopt! Polleke geeft Maureen een vette hig five: wat een fantastische verdwijntruc!

Ook nu haar dochter weer is opgeknapt, denkt moeder Jessice lachend terug aan het clownsbezoekje. “Maureen was echt ziek, maar ze vond het geweldig. Ik had niet verwacht dat ze mee zou gaan in het spel. De clowns begonnen op een afstandje, zodat Maureen kon wennen. Dat voelden ze perfect aan.”

Even later ging Maureen om. “Door hen was Maureen echt even ergens anders. Nu ze weer thuis is, speelt ze soms dat haar poppen ziek zijn. Die fleuren ook op door een bezoekje van de CliniClowns. Ja, Pier en Polleke hebben écht indruk gemaakt.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?