×

‘CliniClowns zit echt in mijn hart’

Donateur Gery is op bezoek bij CliniClowns in Amersfoort en krijgt een rondleiding zodat ze met eigen ogen kan zien wat er met haar geld gebeurt. “Ze helpen niet alleen de zieke kinderen, maar ook hun ouders.”

In de lange gang van het CliniClowns College springt een koekoek uit een statige Friese staartklok. Iets verderop begint een clownsportret aan de muur vanzelf te knipogen en wanneer Gery een groene deur opent, klinkt het getjilp van vogeltjes. “Wat is dit allemaal bijzonder”, vindt Gery.

Als blijk van waardering voor haar steun krijgt Gery vandaag van Frances Hilbers-Kuijs, relatiemanager bijzondere giften, een exclusieve rondleiding in het CliniClowns College in Amersfoort. Zieke en gehandicapte kinderen kunnen er samen met hun vriendjes en familie een sprookjesachtige dag beleven. “Een magische plek", zegt Gery, terwijl ze aanschuift in de rustieke keuken waar een ouderwets fornuis knus knispert. “Net de Efteling in het klein. Kijk nou, je wordt hier toch helemaal blij van,” roept Gery als er opeens borden over de schouw rollen en de koffiemolens aan de muur vanzelf beginnen te draaien.

Persoonlijk contact

Toen Gery de CliniClowns jaren geleden in een televisieprogramma in actie zag, was ze meteen verkocht. “Het raakte me zó! De clowns laten zieke kinderen even hun nare situatie vergeten. Dat is ongelooflijk waardevol.”
 
Sinds die eerste kennismaking, steunt Gery CliniClowns. De eerste jaren ging het om een periodieke bijdrage. Nadat ze Frances leerde kennen, werd de relatie persoonlijker. “Dat contact voelde meteen goed,” zegt Gery. “Frances is attent. Daardoor voelt CliniClowns inmiddels een beetje als familie.”

Lege wachtlijst

“Het is aan Gery te danken dat afgelopen zomer extra veel gezinnen een bezoekje konden brengen aan het CliniClowns College,” vertelt Frances. Gery: “Toen Frances bij me was, vertelde ze over de wachtlijst voor het CliniClowns College. Ik zei: maak die wachtlijst maar leeg! Als al die gezinnen hier genieten, geniet ik ook. We helpen niet alleen het zieke kind, maar ook de ouders, de opa’s en oma’s, hun broers en zusjes.”

Verbondenheid

"Er is geen ander goed doel waarmee ik ooit zo’n verbondenheid heb gevoeld"

Haar actieve donateurschap is een uitkomst, vertelt Gery. “Het is zo kraakhelder wat er met mijn bijdrage gebeurt.” Frances en zij bekijken nu jaarlijks hoe en waar haar steun het verschil kan maken. “Persoonlijk contact en de ontroerende kijkjes achter de schermen hebben mijn betrokkenheid vergroot. CliniClowns zit echt in mijn hart. Er is geen ander goed doel waarmee ik ooit zo’n verbondenheid heb gevoeld. En ik wéét: elke cent komt goed terecht.”

​Wil je ook als donateur actief bijdragen? Bel voor persoonlijk advies naar onze relatiemanager Frances Hilbers-Kuijs: 033-4699040