×

‘CliniClowns zorgt voor lichtpuntjes’

Peter Knippels (49) is adviseur keuringsbeleid bij de bloembollenkeuringsdienst, getrouwd en vader van een jongenstweeling (20). Toen er een donateurwerver aan zijn deur kwam, besloot hij CliniClowns te steunen.

Waarom werd je donateur?

“Persoonlijk heb ik nooit met CliniClowns te maken gehad, maar ik weet hoe het is als je kind in het ziekenhuis ligt. Een van mijn zonen heeft astma en lag er regelmatig. Ik wist wat CliniClowns deed voor zieke kinderen en dat sprak me aan. Toen ik die donateurwerver ontmoette, vond ik dat een goed moment om iets te doen.”

Wat maakt het werk van de CliniClowns zo waardevol voor jou?

“Toen mijn zoon ziek was, merkte ik hoe lang dagen duren voor kinderen in een ziekenhuis. CliniClowns doorbreekt dit met positiviteit en vrolijkheid. De clowns zorgen voor een lichtpuntje. Welke ziekte een kind heeft of hoe lang het in het ziekenhuis ligt, is even niet belangrijk.”

Je zit ook in het donateurspanel. Wat doen jullie precies?

“Vier keer per jaar komt een groepje donateurs samen met medewerkers van CliniClowns bijeen om te praten over zaken als de website, flyers of een campagne. We vertellen of een uiting ons als donateurs wel of niet aanspreekt en waarom. We luisteren goed naar elkaar. Tijdens onze laatste bijeenkomst bekeken we onder andere de filmpjes voor de nieuwe campagne ‘Geen kinderachtig effect’. De bevlogenheid van de clowns in het filmpje raakte me. Ik vind het prachtig dat ik meer kan doen dan alleen geld geven. Juist omdat CliniClowns zich zo rechtstreeks op kinderen richt.”

Lees ook deze verhalen

''Het ziekenhuisbezoek werd opeens iets leuks'

Bloedprikken in het ziekenhuis is een beproeving voor de 21-jarige Mike, die het syndroom van Down heeft. Maar cliniclown Pula is er gelukkig om hem af te leiden.

Wordt ook donateur!

Word jij net als Peter donateur? Alle kleine beetjes helpen! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen een moment van afleiding en plezier kan bieden.

'De clowns spreken Bram aan op wie hij is'

Bram werd negen jaar geleden samen met zijn tweelingbroer Tom veel te vroeg geboren. Sindsdien heeft hij een longaandoening waarvoor hij geregeld naar het ziekenhuis moet.