×

CliniClowns App beter bereikbaar in ziekenhuizen

Stichting Michael-Wings voorziet 28 ziekenhuizen in Nederland van gratis laptops en wifi. Dat betekent dat zieke kinderen vanaf 23 november online contact kunnen houden met hun familie, vriendjes en klasgenoten. En zelfs met CliniClowns, via de webpagina van de nieuwe App. Dat sleept de kinderen door zo’n nare periode heen.

Het idee om ziekenhuizen te voorzien van een online wifi-systeem ontstond tien jaar geleden toen, de toen 18-jarige, Michael Kenniphaas in het ziekenhuis lag. Michael had Leukemie en moest zijn familie en vrienden missen toen hij zeer geregeld in het zoekenhuis verbleef. Hij kon niet op internet omdat het ziekenhuissysteem niet toegankelijk was voor patiënten en dat had het makkelijker gemaakt om in contact te blijven met het thuisfront. Zijn wens was een systeem te ontwikkelen dat dit wél mogelijk maakte.

In 2005 overleed Michael op 18-jarige leeftijd, nog voordat dit systeem er kwam. Zijn ouders en vrienden richtten de Stichting Michael-Wings op en zorgde dat zijn droom alsnog in vervulling kon gaan.

Twee stichtingen met hetzelfde belang

John Kenniphaas, medeoprichter van Stichting Michael-Wings, is trots op de samenwerking met CliniClowns. “We hebben allebei hetzelfde belang: we zetten het kind centraal. Net als Stichting Cliniclowns vinden we het belangrijk dat het kind even kan vergeten dat het ziek is. Hoe mooi is het als een kind via ons netwerk en onze laptops contact kan hebben met familie en vriendjes. En met de clowns via de CliniClowns App. Geweldig dat we deze samenwerking nu officieel hebben bekrachtigd. Zo kunnen we samen nog meer betekenen voor kinderen in het ziekenhuis.”

Op 23 november werden de eerste laptops officieel door Michael-Wings Ambassadeurs Melissa Janssen (deelneemster The Voice of Holland 2016) en Wolter Kroes overhandigd aan twee patiënten van Tergooi.