×

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben. Hoppa! Verdrietige Nina transformeert in een wip tot trotse keukenprinses. 

Cliniclowns Nop en Neel zitten gapend van de honger in de hal van de downpolikliniek in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Kleine Nina, die even verderop bij vader Arthur op schoot zit, voelt zich ook niet happy. Ze is voor haar jaarlijkse bezoekje op de poli. Kinderen met het syndroom van Down kunnen er in één bezoekje aan het ziekenhuis terecht bij samenwerkende deskundigen: van kinderarts tot tandarts, van fysiotherapeut en KNO-arts tot logopedist. Net moest de dokter in haar oren kijken, dat vindt ze echt vervelend.

Gelukkig krijgt ze Nop en Neel in het oog. Nina kent de CliniClowns al. “Aanvankelijk sloot ze zich af, maar nu gaat ze echt op in het spel”, vertelt vader Arthur. “Het ziekenhuisbezoek is door de clowns leuker voor haar, en wíj kunnen even rustig met andere ouders praten.”
Het meisje kruipt van haar vaders schoot en loopt naar de clowns. “Honger?”, vraagt ze. Ja! De clowns knikken synchroon. 

Nina heeft zelf moeite met eten, maar voor de clowns duikt ze maar wat graag de keuken in. Het verdriet is op slag vergeten. Hoppa! In een wip heeft Neel een dampende pizza voor zich staan. Gretig werkt Neel hem naar binnen. Nop heeft het bijna niet meer. Chef Nina is gelukkig nog niet klaar. Hopsakee: verse patat! “Wat kun jij lekker koken, Nina”, smakt Neel als ze het bakje patatjes aanpakt. Nop piept: “Eh, ikke dan?!” Haar wacht een culinair experimentje: appelmoes uit de frituur. Mjammie! “Hier zou een gebakken visje bij smaken”, oppert Nop. Ja, doei! Daar is je vis, wijst Nina naar de bonte muurschildering van een aquarium vol vis.

Dan piept de oven: Nina’s appeltaart is klaar. De clowns proppen daarna de laatste gaatjes in hun buik dicht met Nina’s specialiteit: pannenkoeken met slagroom. De chef kijkt trots toe. “Leuke neus”, zegt ze nog, terwijl ze op Neels rode neus duwt. Nop grinnikt. “Wat een kok!”, zegt Neel.

Help mee, steun CliniClowns!

Fanatieke voetbalwedstrijd in het ziekenhuis

Stoere Vayènn wacht met haar handen in haar zij op de drempel van haar kamer ongeduldig op de Cliniclowns. Flarden gelach en gekke clownsmuziekjes fladderden vanochtend al vanaf de gang bij haar naar binnen. Ein-de-lijk: daar heb je Boem en Bidoe. Ze komen voetballen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?