×

Daar komt de bruid

“Dag clowntjes!” Als clowns Olga en Miep de activiteitenruimte binnenkomen, reageren de bewoners dolenthousiast. Greet schiet vol, zo fijn vindt ze het bezoekje. Olga veegt voorzichtig haar tranen weg. Troostend zingt ze, begeleid door haar trekzak en Miep’s ukelele, Kleine Greetje uit de polder. “Als het koren rijp is, word jij mijn vrouw”, besluit ze het lied.

“Wat leuk dat je met Greet bent getrouwd”, haakt activiteitenbegeleidster Trudy  meteen scherp in. “Wie, ik?” schrikt Miep. “Nee, die met dat andere rode neusje”, verduidelijkt Trudy. Greet straalt.
 
Corrie, met 99 jaar de oudste bewoonster, glimlacht. “Ik ben een zomergast hier, ik wist niets van een huwelijk. Wat fijn dat ik mocht komen.” Olga heet haar welkom bij haar ‘familie’ op de bruiloftsreceptie. “Daar moet op gedronken worden hi ha ho”, zingt Trudy meteen vrolijk. De gasten vallen in met blije gezichten, de feestvreugde is oprecht.
 
“Waar gaat de huwelijksreis heen?”, vraagt Willem in zangerig Twents aan het kersverse paar. Greet haalt haar schouders op, ze weet het eigenlijk niet. “Het is een verrassingshuwelijk, het kwam allemaal nogal onverwacht, hè Greet?”, stamelt Olga.

Clown Miep wil ook trouwen

Miep smiespelt intussen wat met Willem. “Mijnheer Willem, zielig hè, dat ík niet ben getrouwd. Wilt u misschien…?” “Hij is al getrouwd”, onderbreekt Trudy haar. Nou, trouwen voor een dag dan, improviseert Miep. Willem schatert. "Da’s lang hoor." Een half uurtje, dat kan voor hem net door de beugel.
 
Nu de huwelijksreis nog. Miep wil graag naar Spanje, Willem reist liever af naar Enschede, daar komt hij tenslotte vandaan. “Dat redden jullie echt niet in een half uurtje”, denkt Olga. Ze zingt: “We gaan naar Enschede al aan de zee, we nemen koek en broodjes mee.” Iedereen galmt mee, behalve Willem. “Ik ben meer een juichvogel”, gniffelt hij.
 
Opeens zit Greet quasiboos rond te kijken. O jee, nu al een huwelijkscrisis. Olga overwoog om voor de lol nóg een keer te trouwen, met Hilda, maar Greet vindt dat géén goed idee. Kan Olga het goed maken? Met een knuffel, knikt Greet met een brede lach.
 
Willem krijgt als afscheid een echtscheidingszoen op zijn wang. “Fijn dat ik een half uurtje met je getrouwd mocht zijn”, zegt Miep. “Dag lieve clowntjes. We hebben jullie bezoek zeer op prijs gesteld”, lacht Trudy namens de bruiloftsgasten. Hand in hand zingen de gasten de clowns vrolijk gedag. “Kom snel weer terug”, roept Trudy hen nog na.
 

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Lever dan je oude kleding in!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'De kracht van muziek brengt soms zulke wondertjes!'

"Ik hou van muziek", fluistert Mevrouw de Kort (88) wanneer CliniClowns Annemarie en Foleo zingend naar haar toelopen. Mevrouw de Kort is dement, maar door de clowns veranderd ze even in een operadiva.

Maak bezoeken mogelijk!

De CliniClowns spelen ook voor mensen met dementie. Gun jij deze mensen ook een bezoek van de clowns? Wil je ze ook een mooie ervaring geven? Plan dan snel een bezoek in!