×

'Dankzij de clowns is het ziekenhuisbezoek een positieve herinnering'

Willem (5) is in Meander Medisch Centrum voor buisjes in zijn oren en het knippen van zijn neusamandelen. Die ingrepen zijn snel vergeten: voor de CliniClowns is hij een beroemde topscorer.

Willem voetbalt wat op zijn kamer in Meander Medisch Centrum. CliniClowns Plip en Silly zijn daar heel goed in, beweren ze. Jaja, het zal wel, denkt Willem. Maar als Silly de wedstrijd serieus begint met een balletvoetbalpirouette – tsk, meiden! -, gaat Willem los. “Ik speel écht voetbal”, zegt hij stoer. En bám, doelpunt. Gewonnen!

Plip vist de prijs uit zijn zak voor de beroemde topscorer in de Clowns Champions League: een biljet van vijfhonderddertig miljoen achthonderdduizend euro. In een klap steenrijk! Willem staart naar zijn geld. Eerst maar een DS kopen met een Super Mario spel. Of toch niet? Want vader Hans legt uit dat zijn prijs niet echt is. Wat?!

Meteen broedt Willem op een tegenactie. “Plip, wil je rijk worden?”, roept hij de clowns achterna. Ja, dat wil Plip wel. Graag zelfs. “Wil je soms iets van ons kopen?’’ stottert Plip. “Een mooie CliniClowns kaart bijvoorbeeld”, vraagt Silly. Een koopje, maar vijfhonderdertig miljoen achthonderdduizend euro. Deal. Plip kijkt blij. “Naar de snoepwinkel, Silly!” De clowns huppelen vrolijk weg. “Lekker puh!”, schreeuwt Willem dan. “Jullie zijn gefopt. Het is nepgeld!” Lachend rent hij met zijn kaart terug naar zijn kamer.

“Toen hij in het spel meeging, zag hij ons niet meer”, vertelt zijn moeder daar. “Dat hij scoorde was echt een enorme oppepper. De clowns hebben dit ziekenhuisbezoekje omgetoverd tot positieve herinnering.” Clown Plip, Ralf Silvius, is blij dat Willem zo straalde toen ze weer weggingen. “En leuk dat Willem die list met het geld bedacht. Zo kwam hij er als ‘winnaar’ uit.”

Help mee, steun CliniClowns!

De top 5 CliniClowns spreuken van 2016!

Iedere week deelden wij één spreuk met jullie op Facebook en Twitter. De ene spreuk was grappig, de ander lief. We hoopten jullie met onze spreuken aan het denken te zetten of een positief begin van de week te bieden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Het ziekenhuisbezoek werd opeens iets leuks'

Bloedprikken in het ziekenhuis is een beproeving voor Mike, die het syndroom van Down heeft. Maar cliniclown Pula is er gelukkig om hem af te leiden.