×

Dansen met de clowns

Al zodra mevrouw Kruimel de eerste tonen van de ukelele hoort, begint ze zachtjes op de muziek te dansen. CliniClowns Miep en Annemarie zijn op bezoek bij de bewoners van De Lindewaard en merken al snel dat hun muziek aanslaat.
 

“In het begin wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van de CliniClowns”,  vertelt Elizabeth, begeleider op De Lindewaard. “Ik kende ze eigenlijk alleen vanuit het ziekenhuis en had geen idee hoe mensen met dementie daarop reageren.”

Een collega van Elizabeth raadde haar aan om de clowns voor een bezoek uit te nodigen. “De mensen zitten normaal heel passief bij elkaar. Het is lastig om dat te doorbreken”, legt Elizabeth uit. “We wilden kijken wat de CliniClowns teweeg konden brengen bij deze doelgroep.”

Oplichten

Swingend loopt Annemarie naar mevrouw Kruimel, die vanuit haar stoel lekker meedeint op de melodie van Miep’s ukelele. “Laten we dansen”, zegt Annemarie en ze steekt haar hand uit. Met plezier neemt mevrouw Kruimel de hand aan. In het midden van de woonkamer beginnen de twee samen te dansen. Swingende heupen, huppelende voeten. Mevrouw Kruimel heeft nog steeds de moves van een danseres.

Elizabeth ziet de mensen tijdens het bezoek van de clowns even helemaal oplichten. “Ze liggen echt helemaal dubbel, dat zie je hier niet vaak.” Elizabeth noemt daarbij het voorval met mevrouw Nell, die zei dat ze heel moe was. “De clowns pakten meteen een kussen en gingen op de grond liggen. Dan gaan we toch gewoon slapen, zeiden ze. Mevrouw Nel moest daar echt heel hard om lachen.”

Het eerste bezoekje van de CliniClowns aan De Lindewaard beviel heel erg goed, laat Elizabeth weten. Zo goed, dat ze hopen snel weer een nieuw bezoek in te kunnen plannen. “Iedereen was laaiend positief over het bezoek. Niet alleen de bewoners, maar ook hun familie en mijn collega’s. Dit plezier gunnen we de bewoners graag nog een keer.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?