×

De 5 leukste CliniClowns spreuken van 2015

Wat was 2015 een bijzonder jaar! Een jaar waarin de CliniClowns weer heel veel zieke en gehandicapte kinderen bezochten. Maar ook een jaar met mooie verhalen, leuke acties en de eigenzinnige spreuken die elke maandag op de Facebookpagina van CliniClowns gepost werden.

Sommige spreuken bezitten wijsheid, sommige spreuken zijn erg grappig en sommige spreuken geven je hopelijk energie om de maandagochtend goed te beginnen. Ze werden in een nieuw jasje gestoken, maar zijn nog net zo mooi! Dat onze Facebook fans de maandag startten met een lach bleek wel uit de duizenden likes en shares die we wekelijks ontvingen op deze maandagspreuken. Dit zijn de vijf populairste spreuken van 2015:

Op nummer 5 staat de spreuk ‘Geniet vandaag, morgen bestaat nog niet.’ Om je te herinneren dat het om vandaag gaat. Morgen bestaat – zoals ook in de spreuk staat – nog niet. Het gaat om het heden, niet om de toekomst. Probeer te genieten van het hier en nu, met de mensen om wie je geeft om je heen.

Op nummer 4 staat de spreuk ‘Een mug in je slaapkamer doet je beseffen dat je nooit te klein bent om impact te hebben.’ Omdat je echt nooit te klein bent om impact te hebben. Besef je dat je – hoe klein je ook bent – impact hebt. Je bent nooit te klein om gezien te worden en om een indruk achter te laten.

Op nummer 3 staat de spreuk ‘Lichtpuntjes, soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn.’ Met dank aan Sukha voor de inspirerende spreuk. Geniet van de kleine dingen. Je kan zelf ook een lichtpuntje zijn voor een ander. Denk eens aan een ander, doe iets voor een ander en je straalt zelf ook iets meer.

Op nummer 2 staat de sinterklaasspreuk ‘Ik vond vanochtend een glimlach in mijn schoen. Dank u Sinterklaasje!’ In de tijd rond Sinterklaas en kerst is het soms moeilijk om bij alles wat er om je heen gebeurt, stil te staan. De drukte zorgt ervoor dat je dingen mist, soms iets vergeet en in de haast iets over het hoofd ziet. Glimlach eens naar een ander, laat ze zien dat ze iets voor je betekenen. Zo schenk jij met je glimlach meer aan een ander dan je van te voren had gedacht.

En op 1 staat de spreuk ‘Geluk kan je vermenigvuldigen door het te delen.’ Door geluk met een ander te delen maak je anderen ook gelukkig. Daardoor kunnen zij ook hun geluk weer delen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Dat is het motto dat hieraan ten grondslag ligt. Want zeg nou zelf, lachen met elkaar is toch veel leuker dan alleen?

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.