×

De allermooiste ziekenhuisdag ooit

In het EO-programma Zet ‘m Op! maakten zieke kinderen de dag van hun leven mee. Een (terug)blik achter de schermen van de knotsgekke clownsurprise show. “Emma’s verdriet en pijn is dankzij de CliniClowns gewoon even wég.”

Poehee. CliniClowns Moes (Marcel) en Zussie (Shula) hebben een netelige kwestie aan de hand. Voor het EO-programma Zet ‘m Op! hebben ze een speciale verrassing voorbereid. Superfan Luca (8) gaat zijn idool Rico Verhoeven ontmoeten. Gewoon in datzelfde ziekenhuis waar hij zo vaak naartoe moet vanwege ernstige longproblemen en epilepsie.
 
De jongen, wachtend op zijn neuroloog, heeft geen idee dat hem, dankzij zijn lieve zus Maxime, die spectaculaire meet n’ greet te wachten staat. Maar de kickbokser moet zich wel eerst vermommen. Bijna twee meter spiermassa in een clownspak hijsen kost tijd. Op zijn dooie gemakje ondergaat Rico de transformatie.
 
De tv-opnames verlopen verder goed, al moet een enkele scene over. Rico, onherkenbaar verstopt onder de minst flitsende pet ever (met oorkleppen!) en een broek met bretels, is in voor alles. Hij vraagt honderduit over het clownswerk. Als een grote vriendelijke reus laat hij zich meevoeren in het spel van Moes en Zussie.
 
De komische optocht marcheert losjes door de ziekenhuisgangen. Daar is Luca! Pas als ‘clown Rocky’ na een tijdje zijn neus afzet, herkent hij The King of Kickboxing. Even wint de verlegenheid. Bij het sparren komt hij gelukkig weer helemaal los. Luca kijkt gelukkig: “Dit is de allermooiste dag ooit in het ziekenhuis.”

Loepzuiver

Zo’n dag verdient ook Emma (5). Door haar ernstige nierziekte gaat ze eveneens al jaren ziekenhuis in, ziekenhuis. De megafan van K3, is vaak erg ziek, maar vandaag straalt ze als een zonnetje. In haar koningsblauwe prinsessenjurk ligt ze op bed als Hup (Mathijs) en Bes (Willemien) aanwaaien. Of Emma maar even een paar prinsessen wil toveren: Hup wil trouwen. Emma is wel wat gewend van haar rare clownsvriendjes. Ze vertrekt dus geen spier en tovert hupsakee drie prinsessen tevoorschijn.
 
Na wat bruidstestjes zit Hup danig te sippen. Ok, de prinsessen zijn mooi, maar kunnen níks. Dansen: een ramp, zingen: loeivals. Stop, roept Emma. Streng gebiedt ze dat de prinsesjes het K3-liedje Ushuaia moeten zingen. Samen. Wat gek, dat klinkt opeens loepzuiver!
 
Emma’s blik schiet naar mama: het besef dringt door: “Dat is K3!”, fluistert ze gelukzalig. Na het liedje blijven de zangeressen en de clowns ook nog eens supergezellig kletsen. Emma zweeft op gelukswolkjes, net als zangeressen Marte, Hanne en Klaasje: zo magisch kan verbeelding werken. Hanne: “De CliniClowns doen een geweldige job.” Klaasje: “Zo bijzonder om te zien dat je zo’n kind een lichtpuntje kan brengen. Al Emma’s verdriet en pijn is dankzij de CliniClowns gewoon even wég.”
 
Zet ‘m op! met Emma en Luca werd op 15 december uitgezonden op NPO 1 en is hier terug te kijken.

Geef kinderen zoals Luca en Emma vrolijkheid, zelfvertrouwen & ontspanning.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?