×

‘De CliniClowns begrepen hem'

Net doen alsof je kaasfondue maakt met de CliniClowns: Quinten beleefde het in het ziekenhuis terwijl hij een dappere strijd leverde tegen leukemie. Door de CliniClowns kan moeder Iris toch met een goed gevoel terugdenken aan die periode. “De lach van Quinten als de clowns er waren, maakte dat we er weer tegenaan konden.”

Quinten was erg gefascineerd door de CliniClowns. “Altijd als ze in de buurt waren, riep hij ‘Hallo, ik ben hier!’ over de hele zaal”, vertelt Iris. Op de ochtend dat de clowns samen met hem kaasfondue maakten, moest de toen 4-jarige Quinten onder narcose. Hij mocht niets eten en de ‘slaapdokters’ maakten hem zenuwachtig. “Door de CliniClowns vergat hij dat hij opgehaald zou worden en kon hij bezig zijn met eten zonder zelf te eten. Hij ging helemaal op in het spel.”

De clowns wisten niet wat kaasfondue was, maar gelukkig legde Quinten het hun uit. Daarna gingen ze samen aan de slag om de fondue te maken. Iris: “Het leukste was natuurlijk dat de clowns de fondue opaten.” De clowns verbrandden hun mond keer op keer door de hete kaas. “Quinten schaterde van het lachen. Hij vond het prachtig.”

In 2015 overleed Quinten op 7-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn ziekte. Moeder Iris heeft door de CliniClowns toch mooie herinneringen aan die laatste periode. Toen Quinten zieker werd, was hij vaak boos en teleurgesteld. “De CliniClowns begrepen zijn emoties en gaven hem de ruimte.” Samen waren ze boos op de ‘stoute cellen’. Iris: “Ze begrepen hem. De kleine glimlach die ze hem in die laatste weken nog gaven, was goud waard.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Spetterend avontuur in het ziekenhuis

Luca (3) moet alweer aan het infuus, gelukkig zijn Pier en Polleke er om te spelen. Wanneer de CliniClowns Luca zijn kamer binnenlopen, zetten ze samen met de speelgoeddieren het ziekenhuis op stelten.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?