×

De CliniClowns haalden Charlotte uit haar angst

Charlotte (10) raakte volledig verlamd door een acute storing in haar zenuwen. Tijdens haar opname onderging Charlotte veel nare onderzoeken, waardoor ze angst opbouwde voor het ziekenhuis. Gelukkig kwamen de clowns elke donderdagmiddag langs. “De CliniClowns gaven haar even een vrolijk, ontspannen momentje.”

 

​“Vandaag is het donderdag he, dan komen de CliniClowns!”, zegt Charlotte enthousiast tegen haar moeder. “Elke donderdagmiddag komen ze langs in het ziekenhuis en Charlotte kijkt er erg naar uit. Ze zijn een lichtpuntje voor haar, dus ze wil dan ook echt niet van de afdeling af. Even niemand die iets van haar vraagt, alleen maar vrolijke afleiding”, vertelt moeder Anita.

In een paar weken tijd veranderde Charlotte van een vrolijke gezonde meid in een meisje dat niets meer zelf kon. Een acute storing in haar zenuwen veroorzaakte een volledige verlamming van haar lichaam. Charlotte kon enkel nog haar hoofd bewegen en verloor haar zicht en geheugen. Begin dit jaar werd ze daarom voor 10 weken opgenomen in het UMCG ziekenhuis. In deze periode werd ze door al de vele behandelingen bang voor alles wat met het ziekenhuis te maken heeft. De clowns wisten daar gelukkig raad mee. 

Galop! De clowns doen het paard van Charlotte na, wat in de bak aan het galopperen is. Charlotte is dol op paarden en kreeg vorig jaar haar eigen paard. Door haar ziekte heeft ze zelf helaas nog niet kunnen rijden, maar de clowns nemen haar in het spel mee naar de manege. “Het is fantastisch hoe ze improviseren en mee gaan in de interesse van Charlotte. Ze weten hoe haar paarden heten en ze gaan altijd verder waar ze de vorige keer gebleven waren.”

Anita ziet dat Charlotte langzamerhand iets minder bang wordt voor het ziekenhuis, dankzij de vrolijke bezoeken. “De CliniClowns geven haar het gevoel dat ze echt even kan genieten, zonder bang te zijn dat ze iets moet of iets moet ondergaan. Het is fantastisch om te zien hoe ze Charlotte uit de verdrietige situatie halen en haar even helemaal kunnen laten genieten en ontspannen."
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?