×

'De CliniClowns zijn echt de vrienden van Julia'

Tot verbijstering van haar ouders bleek Julia (5) ernstig hartpatiënt te zijn. Van het ene moment op het andere lag het meisje op de IC aan de apparaten. Moeder Christina: "De CliniClowns waren er voor haar. Opeens kreeg ik weer hoop."

Moeder Christina raakt nog geëmotioneerd als ze terugdenkt aan de eerste kennismaking van haar dochtertje Julia met de CliniClowns. Het vrolijke moment was een lichtpuntje in traumatische, donkere dagen. Half februari ging Julia met buikpijnklachten naar de dokter.
 
Na wat tests lag ze binnen een half uur in de ambulance. Julia bleek een ernstige hartziekte te hebben en werd met spoed opgenomen op de Intensive Care van het AMC. Christina: “Onze wereld stond op zijn kop, we hadden geen idee. Het hele weekend zaten we daar maar op een kamertje, het was zó zwaar.”
 
Toen ze was overgeplaatst naar de kinderafdeling, kwamen de clowns langs. Christina: “Julia was erg boos, ze wilde alleen maar naar huis. Maar de clowns stapten binnen en maakten haar aan het lachen. Het komt goed, dacht ik op dat moment. De clowns waren er voor haar en sleepten haar door die moeilijke dag heen. Ze was niet alleen, zo voelde ik dat heel sterk: opeens kreeg ik weer hoop.”

Dankbaar voor de CliniClowns

Julia lijdt aan restrictieve cardiomyopathie, haar hart vult zich niet goed met bloed. Beter wordt ze niet. Medicijnen stabiliseren haar toestand. Ze heeft voortdurend controles in het AMC. Bovendien heeft Julia sondevoeding om aan te sterken. 
 
Een zenuwslopende periode, beaamt Christina. “Het is zwaar voor mijn meisje. Ze probeert halve dagen naar school te gaan, maar soms is ze gewoon te moe. Ook spelen is snel teveel. Als ze thuiskomt krijgt ze extra sondevoeding, dan slaapt ze en eet ze een beetje. Voor ze naar bed gaat moet ze weer aan de sondevoeding.”
 
In deze heftige periode zijn de CliniClowns erg belangrijk, vertelt Christina. “Ik ben zo dankbaar dat ze er zijn! Als we in het ziekenhuis zijn vraagt Julia voortdurend wanneer ze komen. Als Bidoe en Toffie of Nop er zijn, vergeet ze even waar ze is. Laatst trouwden Bidoe en Nop, dat werd een geweldige, vrolijke toestand. Bij een later bezoekje vertelde ze Toffie in geuren en kleuren over dat knotsgekke huwelijk. Ze vindt de clowns geweldig. Ze prikken haar niet, geven geen medicijnen, maar ze brengen gezelligheid en plezier. Het zijn echt haar vrienden.”
 

Help mee om nog meer geluksmomenten te bezorgen aan kinderen als Julia. Steun CliniClowns!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘De clowns mogen bij ons echt altijd binnenkomen’

De eerste keer dat Benthe (5) CliniClowns Tip en Pom zag, was ze een beetje opstandig na alweer zo’n vervelende ziekenhuisopname. Maar de clowns konden bij haar toch nog ene lachje tevoorschijn toveren

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer kinderen een bezoek van CliniClowns! Met een donatie maak je medemogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.