×

‘De CliniClowns zijn een lichtpuntje!’

Jolanda Verhees (56) is assistent controller bij een centrum voor kunst en cultuur en moeder. Ze is al jaren donateur. “Omdat ik ervan overtuigd ben dat een ontspannen en leuke sfeer van groot belang is voor het genezingsproces.”

Waarom werd je donateur van CliniClowns?

"Jaren geleden zag ik de film Patch Adams, over een humoristische arts die zieke kinderen behalve een behandeling ook vrolijkheid en plezier brengt. De film ontroerde me. Pas toen ik een paar jaar later professor Voûte op televisie hoorde vertellen over CliniClowns wist ik dat zoiets in Nederland bestond. Ik ging meteen doneren. Het begon met onregelmatige bijdragen. Tot ik een jaar of tien geleden in de stad twee donateurwervers tegenkwam. Ik ben op hen afgestapt en heb me aangemeld." 

Wat maakt het werk van CliniClowns zo waardevol voor jou?

"In mijn omgeving heb ik veel ziekte meegemaakt. Ik heb van dichtbij ervaren hoe belangrijk een fijne sfeer is voor iemand die ziek is. Af en toe eventjes ontspannen en ruimte voor een lach verbetert de kwaliteit van leven en helpt in het genezingsproces. Daar ben ik van overtuigd. CliniClowns geeft zieke kinderen en hun ouders dat broodnodige lichtpuntje in moeilijke tijden."

Welk effect heeft CliniClowns volgens jou?

"Dat een ziek kind weer eventjes lekker kind kan zijn. Pas kreeg ik op een donateursavond een rondleiding door het CliniClowns College in Amersfoort. We hadden zo’n heerlijke tijd. Ik heb geen moment gedacht aan de dag van morgen. Dat is precies de magie van CliniClowns. Je zorgen zijn even helemaal weg."

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Het werk van de CliniClown gaat voorbij de lach'

CliniClown Charlotte Langemeijer moet vaak uitleggen dat haar werk zoveel meer omvat dan vrolijke momentjes voor zieke kinderen verzorgen. “De lach is niet ons enige doel.”

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.