×

‘De clowns hielpen haar uit de pijn te stappen’

CliniClowns Plip en Silly hebben het 'Paarse Plakbandvirus'. De vijfjarige Merel ligt in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en begint te stralen wanneer zij hen een handje kan helpen.

Het verschrikkelijke 'Paarse Plakbandvirus' heeft toegeslagen! CliniClowns Plip en Silly zitten van top tot teen onder en plakken helemaal aan elkaar vast. Plip gaat steeds benauwder kijken. “Dat spul zit hartstikke strak, Plip!”, piept Silly.

In de kamer ernaast ligt de kleine Merel bij te komen van een operatie aan haar neus- en keelamandelen. “Ze is een beetje verdrietig vanwege de pijn”, vertelt moeder Bianca. Als de twee clowns achterstevoren haar kamer binnenschuiven, verheldert Merels blik.

Met grote ogen volgt ze hoe Plip en Silly zichzelf met veel gehannes bevrijden van meters kriebelig plakspul. En dan? “Waar láten ze die enorme paarse prop?”, roept Plip. “Dáár, in dat plastic bekertje op de tv van Merel.” Opgelost!

Er klinkt een voorzichtig giecheltje uit het bed. “Ik zie ‘m nog hoor”, zegt Merel. Plip en Silly schrikken zich een hoedje. Wat nu? Eh, áchter de tv dan maar. “Ik zie ‘m nog steeds”, zegt Merel weer. Maar wat dan? “In de prullenbak”, wijst ze. “Superidee, Merel! Met een lange aanloop en een stoer sprongetje smijt Plip de prop weg. Een sierlijk boogje, en dan, pats! Raak! “Prop weg Plip”, joelt Silly blij. “Dank je wel, lieve Merel!”

Het juiste moment

Moeder Bianca is blij met het bezoek, vertelt ze later. “Je ziet dat het echt iets doet met Merel, dat het afleiding en vrolijkheid brengt, en een positief gevoel. Plip en Silly kwamen precies op het juiste moment. De clowns hielpen haar uit de pijn te stappen.”