×

‘De clowns spreken Bram aan op wie hij is’

Bram werd negen jaar geleden samen met zijn tweelingbroer Tom veel te vroeg geboren. Sindsdien heeft hij een longaandoening waarvoor hij geregeld naar het ziekenhuis moet. De CliniClowns helpen hem om minder angstig te zijn voor wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt.

Vandaag komen clowns Spil en Noena de broertjes toevallig tegen op de gang. Ze herkennen de jongens direct en er ontstaat een spel waarin Noena aan Bram vertelt dat ze een magische neus heeft. De aanstekelijke lach van Bram galmt door de gang.

Even vergeten

"Zag je die glimlach van oor tot oor?", zegt zijn moeder Esther later over het contact met de clowns. "Zo fijn dat hij even vergeet waarom hij in het ziekenhuis is. Dat hij gewoon even blij kan zijn."

Voor Esther is het een emotioneel tafereel. "Bram heeft in zijn korte leven al zoveel meegemaakt. Hij heeft altijd een goede verhouding gehad met het ziekenhuis en de doctoren, maar hij baalt er natuurlijk ook wel eens van. Het was mooi om te zien dat hij helemaal werd meegezogen in het spel van de clowns. Ik was onder de indruk van de liefdevolle en respectvolle manier waarop clowns Spil en Noena Bram benaderden."

Minder angstig

De aanwezigheid van de CliniClowns maakt de sfeer in het ziekenhuis wat losser en meer ontspannen, gelooft Esther. "De clowns spreken Bram niet aan op zijn ziek zijn, maar op wie hij is. Zij maken van het ziekenhuis een plek waar ook leuke dingen gebeuren."

Hoewel Bram meteen na het spel met de CliniClowns naar huis mocht, werkte het positieve effect daar ook nog even door. "We zijn die dag zo vrolijk naar huis gegaan! Nog dagen hebben we op dat blije gevoel geteerd."

Luister mee met het bezoek van de CliniClowns aan Bram.

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.