×

'De ontmoeting was voor Tobias één groot feest'

Tobias (5) mag er na een week bedrust eindelijk even uit. CliniClowns Bes en Ziep, op bezoek in het Sophia Kinderziekenhuis, maken er dus meteen maar een feestje van. Een treinfeestje.
 

Tobias loopt blij de speelkamer in, regelrecht naar die spannende modelspoorbaan. Een lief stationnetje, locomotiefjes, een lange houten trein: wat wil je nog meer op zo’n feestelijke dag? Vandaag mag hij namelijk na dagen bedrust de afdeling weer op.
 
Vorige week werd Tobias geopereerd aan fistels, die ontstonden na een eerdere ingreep aan zijn urinebuis. Hij heeft hypospadie, een aangeboren aandoening die inhoudt dat de urinebuis op een verkeerde plek uitmondt. Hij werd als baby geopereerd, maar sindsdien zijn er fistels ontstaan, vandaar deze hersteloperatie, vertelt moeder Rinske. “Het is onhandig met plassen, verder heeft hij er geen last van hoor.”

Als CliniClowns Bes en Ziep fluitend binnenkomen, heeft stationschef Tobias amper tijd om op te kijken. Hij moet opletten, want het is druk op het spoor. Kijk maar. Tobias wijst naar een lange trein, die over het spoor raast. Dan roept Ziep: “Pas op Tobias!” Een dom, dwars locomotiefje tuft helemaal de verkeerde kant op, recht op die voortrazende trein af. Ziep slaat zijn handen paniekerig voor zijn ogen. “Stop locomotiefje, stop! Bel de politie!” , piept Bes benauwd.
 
Maar Tobias is opeens super-Tobias. Hij leidt de lange trein pijlsnel naar een ander spoor. Vol ontzag kijken Bes en Ziep toe. “Kijk, zo gaat het goed”, zegt Tobias trots tegen de clowns. Niks botsing! De trein arriveert veilig bij het stationnetje. “Op een klein stationnetje”, zingen de clowns opgelucht. De stationschef zingt mee: “Hakke hakke puf puf, weg zijn wij. Goede reis!”

Moeder Rinske lacht: “Ik was best nieuwsgierig hoe hij het zou vinden, maar Tobias vond de clowns meteen geweldig. Hij was niet bang of verlegen, er was meteen contact. Ik stond trouwens versteld van hun professionaliteit, ze pasten zich helemaal aan aan zijn belevingswereld. De ontmoeting was voor hem één groot feest. Hij zei achteraf nog: ‘Ik vond het eigenlijk best wel leuk in het ziekenhuis’.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?