×

‘De sfeer die CliniClowns met zich meebrengt maakt iedereen vrolijk’

Tien jaar geleden werd de 19-jarige Mehtap Ocek geopereerd aan een ruggenmergtumor. Sindsdien is zij afhankelijk van een rolstoel. Dat ze zich niet laat tegen houden door haar ziekte is duidelijk; ze is genomineerd voor MBO uitblinker van het jaar! Mehtap vertelt ons over de afgelopen tien jaar, waarin zij ook vaak bezoek van CliniClowns kreeg.

Mehtap is energiek en maakt het haarzelf niet graag makkelijk. Naast regelmatige controles in het ziekenhuis en wekelijkse fysiobehandelingen liep zij voor haar opleiding vier stages in één periode. Ook is ze ambassadeur van Kika en Stichting Kinderdroomwens. Wanneer ze dan toch nog tijd over heeft, gaat ze graag met vrienden naar de film, concerten of gewoon praat ze graag bij. “Ik ben iemand die niet rustig op haar billen kan zitten, al is dat misschien een beetje gek voor iemand die in een rolstoel zit.”

Ze stemmen het spel helemaal op je af, het gaat echt om jou op dat moment.”

Op 9-jarige leeftijd werd bij Mehtap een ruggenmergtumor ontdekt. Toen ze hieraan geopereerd werd liep ze een dwarslaesie op, waardoor ze afhankelijk werd van een rolstoel. Sinds die tijd heeft zij veel verschillende CliniClowns op bezoek gehad, maar een favoriete clown heeft ze niet: “Ze springen er allemaal op hun eigen manier uit.” Ook nu ze ouder is kan ze nog hard om de clowns lachen: “De sfeer die ze met zich meebrengen is echt iets wat je moet ervaren, daar wordt iedereen gewoon vrolijk van.” Dat heeft volgens haar te maken met de persoonlijke benadering. “Ze stemmen het spel helemaal op je af, het gaat echt om jou op dat moment.”

Haar positiviteit en ambitie zijn niet onopgemerkt gebleven, want dit jaar nomineerde Mehtaps school haar voor MBO-Uitblinker van 2016! Deze prijs wordt uitgereikt aan MBO’ers die zich tijdens hun opleiding onderscheiden. Mehtap is genomineerd wegens haar grote maatschappelijke betrokkenheid. Ook CliniClown Pom, die nu al bijna 5 jaar voor Mehtap speelt, heeft bewondering voor haar. “We kennen haar inmiddels heel goed. Mehtap is zo’n sterke meid, die krijg je niet snel gek. En als ze iets wil dan laat ze zich niet tegen houden!”

Mocht Mehtap winnen dan wordt zij MBO ambassadeur en wil zij strijden voor betere voorlichting over het MBO. Ze vindt dat er vaak onterecht negatief en makkelijk over het MBO wordt gedacht, terwijl je er juist veel leert en vaak direct aan de slag kunt.

Wij vinden dit een mooi streven en gunnen Mehtap de titel van harte!
Jij ook? Je kunt nog op haar stemmen tot en met 9 november 23.59 uur.

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Spel van de CliniClowns sluit perfect aan bij onze kinderen'

CliniClowns bezoeken onder andere scholen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs met de improvisatie 'Speel je mee?!’. Deze spelvorm daagt zeer moeilijk lerende kinderen op een laagdrempelige en zintuiglijke manier uit om met de CliniClowns op avontuur te gaan.