×

'De week van Boem'

Hans trapt ‘De week van…’ op Instagram af. Deze week neemt hij je mee in een kijkje achter de schermen bij zijn werk in het ziekenhuis en deelt hij dagelijks zijn belevenissen. Er komt namelijk veel bij kijken!

Als clown Boem bezoekt hij wekelijks de kinderafdeling(en) van het OLVG in Amsterdam, het WestfriesGasthuis in Hoorn, het VUmc, kinderhospice de Biezenwaard en het MC Zuiderzee in Lelystad. Daar hoopt hij zieke kinderen te kunnen laten lachen en ontspannen.

Elke speelochtend of middag begint voor clown Boem hetzelfde; een gesprek met een pedagogisch medewerker. Hij krijgt te horen wie er zijn, wat de leeftijden zijn van de kinderen die hij gaat bezoeken en of er speciale omstandigheden zijn. Hierdoor kan Hans zich zo goed mogelijk voorbereiden en weet hij waar hij rekening mee moet houden tijdens het spelen.

Warming Up

Net als in de sport doet Boem vaak een warming up. Boem: "Soms fysiek, maar ook voor de speelsheid en lol, om spieren los te maken of voor muzikaal samenspel. De speelochtend verloopt dan 'super-samen-ideaal'!"

Invallen

Elke CliniClown speelt voornamelijk in de regio waar hij/zij woont. Ze spelen meestal in duo-vorm maar moeten ook solo kunnen spelen. Boem heeft al in alle ziekenhuizen in Noord-Holland gespeeld, maar mag soms ook invallen. Dan reist hij naar Groningen, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch of Nijmegen en speelt hij met collega's die hij niet zo vaak ziet.

Boem en Pom

Oma en moeder zijn blij

"Wat fijn dat we jullie eens echt meemaken, een warme ontmoeting met muziek."

Boem bracht ook een bezoek aan Florianne. "Wat fijn dat we jullie eens echt meemaken, een warme ontmoeting met muziek", zeiden haar oma en moeder tegen Boem. Daar doet hij het natuurlijk voor!

VU-Team

Boem speelt samen met Nop, Neel en Pantalon in de VUmc. Ze vormen samen het VU-Team. Bij elk academisch ziekenhuis is er zo’n team.

 

Clown Flip neemt 'De week van...' over

Dit was 'De week van Boem'. Hij nam als clown uit de unit 'CliniClown Op Bezoek' Instagram over, maar gaat het stokje overdragen aan Clown Flip. Hij speelt in het Circus CliniClowns en zal zijn dagelijkse belevenissen delen!