×

‘De week van Flip’

‘De week van…’ op Instagram staat deze week in het teken van het CliniClowns Circus. Hans geeft je een kijkje achter de schermen van de wonderlijke wereld vol clowns, artiesten en kinderen! 

Circus CliniClowns is een theatervoorstelling en gaat over een clownsfamilie die een klein circus runt in het dorpje Verbaast. De clowns Bougie, Coco, Flip, Trui en Jet zetten samen met echte circusartiesten een spetterende voorstelling neer waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het bijzondere aan dit circus is dat CliniClowns de hoofdrol spelen! Hans treedt als clown Flip op en is ‘sprekendpaardverzorger’ maar ook reparateur van alles dat kapot gaat in het circus.

Voorbereidingen

Alle voorbereidingen voor de voorstelling worden gedaan. De piste is nu nog leeg en verlaten, maar dat zal niet lang meer duren.

De wasserij en circusbakkerij worden klaargemaakt en de CliniClowns en artiesten bereiden zich voor op de show.

Flip doet zijn rek- en strekoefeningen. “Noodzakelijk, omdat ik als clown behoorlijk bewegelijk ben. Ik communiceer voornamelijk met mijn lichaam. Vandaar!”

Opening

“Jonge dames, jonge heren... Wat fijn dat jullie er zijn!”

De directeur kondigt de show aan: “Jonge dames, jonge heren... Wat fijn dat jullie er zijn!” De opening van de pisteshow is het lied ‘Ik ben clown’.

Show

De circusbakkerij draait op volle toeren. De kinderen zijn de bakkersleerlingen. Ook van de wasserij wordt goed gebruik gemaakt: de kinderen helpen met het wassen van de kostuums van de artiesten en het ondergoed van de circusdirecteur. Met een vrolijke duik in de zeepbellen als dank.

Magisch

Tijdens de show zijn er veel mooie magische momenten tussen de CliniClowns en de kinderen. 

Laatste dag

Op de laatste dag blaast clown Bougie het circusverhaal uit. Volgend jaar gaan de clowns en artiesten weer van start met het Circus Cliniclowns 2016!

Flip: “Ik hoop dat je een beeld hebt gekregen van ons circus en ons met plezier hebt gevolgd!”

Clown Plip neemt 'De week van' over.

En daarmee wordt ‘De week van Flip’ afgesloten. Clown Plip neemt het van hem over. Hij is onderdeel van de CliniClowns Club en zal zijn dagelijkse belevenissen delen op Instagram!