×

‘De week van Plip’

Ralf neemt deze week ‘De week van…’ op Instagram over. Hij neemt je mee in een kijkje achter de schermen bij de CliniClowns Club (en het ziekenhuis) en deelt dagelijks zijn belevenissen.

Met rode neus op is Ralf clown Plip. Hij speelt bij de CliniClowns club en in het ziekenhuis.

De CliniClowns Club is de online belevingswereld voor kinderen met een ziekte of handicap. Kinderen en clowns kunnen webcammen en chatten in een veilige online omgeving. Er is ruimte voor 1 op 1 contact en er vinden shows plaats waarbij de kinderen CliniClowns kunnen zien en mee kunnen chatten.
Zo kunnen kinderen die thuis herstellen of verzorgd worden, contact hebben en plezier maken met de clowns.

Ziekenhuis

Plip speelt ook in ziekenhuizen. Zo speelt hij deze week met Sjappoo in het Meander in Amersfoort en met Stip in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Filmpjes

Voor de CliniClowns Club zorgen de clowns dat er genoeg leuke filmpjes zijn. Clown Flip monteert en zet ze op de website, zodat kinderen toch iets hebben om zich te vermaken op momenten dat er geen clowns online zijn. Een voorbeeld van zo’n filmpje is een Vine van de CliniClowns Sjappoo & Plip.

CliniClowns Club

“Ze kunnen al chattend plaatjes aanvragen en thuis mee swingen met de plaatjes.”

Plip is ook DJ van ClownsFM bij de CliniClownsClub. Hij draait muziek en chat met de kinderen. “Ze kunnen al chattend plaatjes aanvragen en thuis mee swingen met de plaatjes.”

Opnames

Plip is ook bij andere opnames voor leuke filmpjes. Zo neemt hij een filmpje op met Sjappoo en nog één met Mimi, Puk en Tip. Na het filmen is het belangrijk om alles weer op te ruimen, want soms ontstaat er een puinhoop.

Clown Tino neemt 'De week van...' over

Dit was ‘De week van Plip’. Hij vond het erg leuk om je mee te nemen achter de schermen bij de CliniClowns Club en het ziekenhuis. "Ik vond het tof om deze week te mogen vullen op Instagram", zegt hij dan ook bij zijn één-na-laatste post.
 
Volgende week neemt clown Tino het over. Hij gaat langs verschillende scholen in het speciaal onderwijs met ‘Speel je mee’ en deelt zijn belevenissen op Instagram!